Ove M. Bjørnsvik

9

Verdidebatt, frihet og mulighet for ærlig refleksjon!

Publisert: 23. sep 2014

Det burde være mulig å kunne redigere sine innlegg også over tid, eller å SLETTE sin profil!  

HVEM eier egentlig teksten vår? Er det oss eller er det Verdidebatt.no/VL?

Om det er det siste, burde det stå med KLAR TEKST øverst på siden at det som skrives på dette såkalte "debatt" forumet er for tid og "evighet" VLs eiendom og ikke vår egen.

Det sier i så fall tydlig ifra om at debatt-deltagernes bidrag har null verdi! "Sagt er sagt" - liksom! (tann for tann, hud for hud...)

Men det holder ikke juridisk tror jeg.... DET ER VI SOM EIER TEKSTEN!

Mange som deltar i debattene kan jo ha et ønske om å redigere sine innlegg  f.eks. etter økt forståelse av et tema eller etter at man har endret sitt syn på en sak.

Den friheten burde alle vi som deltar her på Verdidebatt vært betrodd. 

Det hadde vært å synliggjøre ærlig refleksjon, tenker jeg.Dette er mulig i andre debatt-fora og at det skulle være så vanskelig her, er mildt sagt underlig. 

Skulle tro det var en kristen frihet å kunne reflektere og revidere sitt syn i blant annet teologiske temaer.

....Anger, bot og omvendelse er vel ikke totalt fremmede begreper?

Eller er de også blitt for "umoderne" begreper  for VL i disse dager?  

 

Kommentar #1

KarI Erik BirkeIand

1 innlegg  688 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Jeg har skrevet mangt å mye på nettbaserte forum gjennom tidene, noen ting kan jeg ha skiftet mening om.  Jeg synes det er sunt at man ikke kan gå inn og redigere hva man har skrevet på Verdidebatt i ettertid (bortsett fra det korte vinduet rett etter publisering).  Om man har endret standpunkt er det jo ikke verre enn at man legger inn en kommentar og gjør rede for at man har forandret syn.

Jeg synes det står mye mer respekt av å kunne stå for sine meninger og innrømme at man har endret seg, enn å prøve å feie fortiden sin under teppet.

Retningslinjene du godtok da du registrerte deg på Verdidebatt sier følgende om saken:

"6. Jeg er klar over at teksten jeg skriver blir stående i forumet etter at jeg har publisert og 30 minutters redigeringstid er over. Teksten slettes ikke dersom det ikke er særdeles gode grunner for det.

- Artikkelen kan slettes når den i sitt vesen er feilaktig på en måte Vårt Land har ansvar for eller på andre måter er brudd på retningslinjene for verdidebatt.no.

‑ Artikkelen er basert på opplysninger om private forhold uten offentlig interesse og som kan være til sterk belastning for den som er omtalt.

En artikkel kan eventuelt endres hvis det har skjedd en vesentlig utvikling i en sak, og denne utviklingen ikke er beskrevet i andre artikler.

Vi kan også fjerne bilder av, eller utsagn fra, mindreårige etter anmodning fra foreldre. Endringer som gjøres i ettertid, bør opplyses om i artikkelen.

7. Jeg tar personlig ansvar for det jeg skriver på dette forumet. Vårt Land har det redaksjonelle ansvaret for verdidebatt.no i samsvar med Redaktørplakaten.

[...]

11. Hver deltaker kan være trygg på at Åndsverkslovens bestemmelser om opphavsrettigheter blir respektert av avisen Vårt Land som fasilitator for dette forumet. Hver skribent eier sitt eget åndsverk – i den forstand at ingen kan videreselge disse tekstene uten forfatterens tillatelse, heller ikke Vårt Land. Du har også mulighet til å presisere dine tanker og ønsker rundt opphavsrettigheter på din egen profil, under teksten i «Endre profil». Vårt Land forbeholder seg imidlertid muligheten, som alle andre medier, til å sitere tekstbidrag publisert i dette forumet, for eksempel på papiravisens debattsider. Du har ikke krav på økonomisk godtgjørelse for dette, men du har krav på tydelig kreditering. Vårt Land kan, for å tilpasse teksten til formatet det publiseres i, redigere teksten og trekke ut enkeltdeler av samme. Det skal da gis mulighet (for eksempel via en URL-adresse/profil-adresse) til å lese opprinnelig innlegg.

"

Kommentar #2

Ove M. Bjørnsvik

9 innlegg  67 kommentarer

Ikke merkelig om noen går seg vill i VL`s hjemmesnekrede juss....

Publisert nesten 7 år siden

Men Okey, skjønner poenget ditt, selv om ikke all  denne merkelige "jussen" som VL markedsfører holder mål om den hadde blitt testet på alvor.... 

Tekstenalle deltagere her forfatter omfattes av åndsverksloven. Det er VI som EIER vår egne tekst.

Nok om det.

Jeg "kjøper" imidlertid et av dine poeng;

"Jeg synes det står mye mer respekt av å kunne stå for sine meninger og innrømme at man har endret seg" 

Jeg ønsker selvfølgelig å stå for min dyrekjøpte tro ervervet ved timer i interessante bibelstudier og bønn, de siste årene. -Og kanskje er jeg så heldig å få respekt for det også? Tror ikke det....

DET gjør egenlig ikke noe...

Er i godt selskap! 

Men så fortsatte du ..."å prøve å feie fortiden sin under teppet" 

Er det ikke det Gud gjør for oss i Kristus?  -Han glemmer våre synder og lar oss få begynne pånytt! Eller er det også "å feie fortiden sin under teppet" å tro på en av Bibelens vakreste juveler?

UANSETT, jeg tillater meg selv å begynne igjen med "blanke ark og fargestifter". Kanskje det ikke passer Verdidebatt.no , men det passer vår Himmelske Far -tror jeg.

"Barmhjertig og nådig er Herren, sen til vrede og rik på miskunn. Han anklager ikke for alltid og er ikke for evig harm. Han gjør ikke gjengjeld for våre synder, han lønner oss ikke etter vår skyld. Så høy som himmelen er over jorden, så veldig er hans miskunn over dem som frykter ham. Så langt som øst er fra vest, tar han syndene våre bort fra oss. Som en far er barmhjertig mot sine barn, er Herren barmhjertig mot dem som frykter ham. For han vet hvordan vi er skapt, han husker at vi er støv."   (Salme 103:8-14)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere