Verdidebatt

troen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvordan kan kristne bli forført?Publisert 2 timer siden - 71 visningerInnlegg

Skrevet av Sølve E.Salte i 2008 samt at jeg har skrevet litt innimellom .

Hvordan kan kristne bli forført?

Hvordan kan kristne bli offer for falske profeter? Hvorfor ser vi ikke deres sanne natur?

Vi har jo Den Hellige Ånd. Vil ikke han advare og lede oss vekk fra ulvene?

Den Hellige Ånd både kan og vil bevare oss. Men han trenger at vi i lydighet holder oss til Guds ord. Jesus sa : " Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord. (Joh 14:23).

Vi kan ikke hvile og stole på Åndens beskyttelse dersom vi forlater og svikter det middel han vil bevare og beskytte oss gjennom: Ordet. Svaret på hvorfor kristne blir forført av falske profeter er veldig enkelt: Men Jesus svarte : "Dere farer vill fordi vi ikke kjenner skriftene eller heller ikke Guds makt. ( Matteus 22:29).

Vi blir forført fordi vi ikke kjenner skriftene og dermed ikke bedømmer profetier, undervisning og vekkelsebevegelser ut fra bibelen. Vi farer vill fordi vi ikke kjenner Guds makt slik den er åpenbart i bibelen. Siden vi ikke kjenner den Hellige Ånds gjerning slik den åpenbares i Bibelen, hopper vi lett på alt som virker åndelig, alt som sies å være utøselse av Ånden. Og dette gjør vi selv om det skulle være demoners lære, og selv om profeten har sin makt fra satan. Mitt folk skal gå til grunne fordi det ikke kjenner Gud. (Hosea 4:6).

VI LEVER I EN UTSATT TID !

Jeg vil påstå at kristne i dagens Norge, ja, hele Europa og Nord-Amerika lever i et særdeles farlig og utsatt tilstand. Vår åndelige kraft er sterkt svekket gjennom vår bundenhet til materialisme. Bibelen formaner oss til å ha sinnet vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden ( Kol 3:2). Sannheten for mange av oss er at våre sinn er vendt på jorden. Paulus skriver : " Ingen soldat lar seg hindre av dagliglivets gjøremål, for da kan han ikke gjøre det hærføreren vil ( 2 Tim 2:4).

Mange av oss er så bundet opp i daglivetsgjøremål, at vi ikke er istand til å gjøre det vår hærfører vil. Denne verdens gud, satan har fanget oss, bundet oss til jorden., og røvet fra oss for åndelig kraft og klarsyn. Dette har han klart ved at verden, det vi ser, hører og erfarer har tatt Ordets plass i våre hjerter og våre sinn. Vi er en generasjon kristne, opptatt av jordiske ting uten den rette kjennskapen til Gud gjennom ordet. I vår åndelige fattigdom, er det en hunger og en lengsel etter mer av Gud. vi forstår at vi er , at vi ikke har den åndsfylde som er naturlig i et kristentliv. I vår hunger er jeg redd vi spiser hva som helst, uten å bedømme maten vi åpner vår sjel for. I stedet for å åpne de gjennkastede brønnene, Ordets og bønnens brønn, så lar vi oss forføre av satan til å bruke vår materialistiske velstand til å jage etter/kjøpe Åndelige erfaringer/den rette salvelsen, eller hva det nå enn skulle kalles. Vi har penger til å reise jorden rundt på jakt etter Gud og hans vekkelsesaksjon, men vi glemmer at Ordet er oss nær.

Ikke spis hva som helst bare du er sulten ! Det er en tid hvor kristenheten er verdsligjort, gudsfrykten fraværende, og frafallet fra Guds ord åpenbar, er det tvingende nødvendig at en profet, som brukes av Gud til Åndens aksjon, vil tiltale og kalle til omvendelse.

For Guds nåde er åpenbar for å gi frelse til alle mennesker. Om Hans nåde oppdrar oss til å si fra oss ugudeligheten og de verdslige lyster og leve i selvtukt, rettferd og gudsfrykt i den verden som nå er, mens vi venter på vårt håp skal få sin salige oppfyllelse, og at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme til syne i herligheten( Titus 2:11-13).

Guds nåde virker 2 ting i oss når vi mottar den gjennom Ordet: frelse og oppdragelse. Den oppdrar oss til å si ifra oss ugudeligheten og våre verdslige lyster og leve i selvtukt, rettferd og gudsfrykt. En profet har til oppgave og gi guds ord til mennesker, skal hans tjeneste, ved ordet, virke frelse og oppdragelse. Han skal kalle menneskene bort fra ugudelighet og de verdslige lyster, slik at vi som frelste lever i selvtukt, rettferd og gudsfrykt.

Derfor er det all grunn til å være skeptisk til profter/vekkelsebevegelser som IKKE tar ærlige oppgjør med synd, som driver ut det som bryter med Guds ord. Profeter som ønsker å plassere inn nye møbler i åndens tempel, uten å først be om at syndens gamle møbler kastes ut - disse profeter vil lettvint lege skaden i Guds folk, og er ikke til å stole på.De er ikke sendt av Gud, for de forkynner ikke Guds ord til folket slik at de vender om. Når dette ikke er i sentrum, eller til og med fraværende, har vi all grunn til å være på vakt mot såkalte profeter, samme hva de heter og hvor mange tusener eller millioner de hylles av. Når Guds folk har falt fra Ordet og er bundet i synd, hjelper det lite med falsk nåde.

Falske profeter kan både underholde og helbrede. De kan lure mennesker ut av nåden og inn i lovtrelldom, De kan forføre mennesker til å misbruke nåden til et utsvevende liv. De kan lokke mennesker til å sette sin egen fornuft over visdommen til Guds ord. Falske profeter kan ha et variert budskap. De kan lokke Guds folk til både aktivitet og passivitet. Felles for alle varianter er at deres budskap ikke fører til at Gudsforholdet blir lekt. Mennesker blir aldri fri fra sine synder og satans makt, gjennom falske profeters tjeneste. Vi kan bli både helbredet, inspirert og bli fylt av forførende ånder, og dette kan nok oppleves fantastisk, men satans verk og har hensikt å styrte Guds eget folk ned i fortapelsen.

Neste gang du hører en forkynner som forteller om sine drømmer og visjone, så tro ikke alt er av Gud bare de står på scenen og holder en bibel i hånden og siterer vers så ordene spruter. Det samme gjorde djevelen. Han forsøkte å forføre Jesus med sine visjoner, underbygde han løgnene ved hjelp av å sitere Bibelen( Matt 4).

Å bli stille for Herren er Bibelsk og rett. Det kan være utfordrende å bli stille. Vi har synd som uroer, og en hel verden som fanger og fengsler våre tanker. I følge bibelen er det å bekjenne synd, en nødvendig del av det å ha et fellesskap med en Hellig Gud, (Hebr 12:1-2, Joh 1:6-10,lk 18:9-14, Sal 32:5.

I vår tid har en ny lære sneket seg inn: Legg deg ned og slapp av, så vil din Himmelske pappa fylle deg med sin Hellige Ånd. Hvor i bibelen har en slik lære røtter? Den vinner lett tilhengere, for i vår travelhet kjennes det så deilig å endelig slappe av i møte med Gud.

Åndelig innsikt og de rette teknikker kan du lære deg å få dine behov i dette livet tilfredsstilt. Det handler bare om å komme i den rette "trosstilling", så kan du få det meste servert på et gullfat av tjenende engler ol. Jesus sa at hans rike IKKE var av denne verden. Bibelen lover oss aldri fremgang og rikdom som frukt av vår etterfølgelse.Tvert om blir vi forsikret om selvfornektelsens nødvendighet, verdens hat, kamp mot satan og vår onde natur, samt forfølgelse. Paulus korrigerte de som hevdet at gudsfrykt var en vei til vinning her og nå. Gudsfrykt med møysomhet er en stor vinning, men jag etter rikdom har styrtet mange (TROENDE) ned i fortapelsen.( se Matt 16:24-26, Joh 15:18-19,Gal 5: 16-17, Ef 6:10-12, 1 Pet 5:8, 2 Tim 3:12, 1 Tim 6:3-10).

Falsk nåde :

Lovløshet eller trelldom. I vår tid er det trolig lovløshet som er den største utfordringen. Mange falske profeter, prester, biskoper og forkynnere går ærend for satan i denne sak. En misbruker Guds nåde til å kunne leve utsvevende liv i synd (Judas brev v.4) En forkynner nåden på en slik måte at kristne synder med fred i hjerte, og slik at den som faller bli værende i fallet, og ender i frafall og fortapelse. Lovløsheten har bredt seg med stor styrke i vårt land. Kristne bokhandlere renner over av dens talsmenn, og den falske nåden forkynnes i Den Norske kirke, så vel som i frimenigheter og bedehus. Den falske nåden bærer aldri et menneske til himmelen. De som forkynner falsk nåde forteller rørende historier, men de opphever Guds konkrete bud og vilje i kjærlighetensnavn .

Den som skjuler sine synder, går det ikke vel, den som bekjenner sin synd og vender seg fra den , han finner barmhjertighet, til vår Gud, for han er rik på tilgivelse. (Jesaja 55:7).

Det er trist og skremmende at denne forførelsen skjer så fredfult og forsiktig at offrene ikke selv merker at nådelivet dør ut, at Den Hellige Ånd med sorg forlater hjerte og at forførende ånder fyller den tomme boligen. De falske profetene er selv forført av satan. Vi skal vokte oss for dem, men samtidig be at de må finne en vei til omvendelse, slik at de kan komme ut av den fellen satan har fanget dem i.

En kristne som blir et offer for en falsk profet, og som gir denne falske lære og åndelighet så stort rom og innflytelse i sitt liv at han/hun til slutt blir helt slukt, vil nok selv ikke være klar over sin sanne tilstand. Derfor er det også utrolig vanskelig å nå inn til forførte kristne når satan har fått dem i sin makt. De tror de står på sannheten og rettferdighetens side, og at de er fylt av Den Hellige Ånd.

VOKT DEG FOR DE FALSKE PROFETENE. Tro ikke alle med en bibel i hånden og med Jesu navn på tungen vil deg vel. VOKT DEG! Se ikke bare til det ytre. Stå fast i Ordet og bedøm profeten og hans budskap ut fra Bibelen. Hopp ikke så lett på en ny lærdomsbælge som lettvint vil lege skaden i Guds folk. Mange falske profeter har stått frem og mange vil stå frem. Vokt deg så du ikke bli bytte for menneskenes falske spill og villfrelsens listige kunster.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt