Lilli Spæren

172

Krig, terror, fattigdom og flyktninger

Det er tunge tanker om dagens virkelighet som preger mange av oss i sommervarme feriedager i Norge.

Publisert: 26. jul 2014

Vi bor i et av verdens rikeste land og sitter på store økonomiske ressurser som stat, og storparten av oss har det også økonomisk sett godt i dette landet. Det er urettferdig.

Vi ser hvordan de mange krigene herjer med folk og land og hvordan anarkiet utarmer håpet for framtiden for millioner av mennesker. Det er urettferdig.

Vi ser hvordan fattigdommen oppleves for fortvilte barn på flukt. Det er urettferdig.

Vi bor i et av verdens rikeste land fylt med dyre kjæledyr som lever på gourmetmat. Det er urettferdig og det er mitt tankekors idag.

Vi er glad i kjæledyrene våre, glad i alle godene som vi har fått del i etter "krigen" og oljefunnene våre.

Norge har vært et fattig land og det er mange iblant oss som fortsatt husker at de måtte være forsiktige med å forsyne oss to ganger ved bordet, dersom de ikke ble nødet.

Vi blir neppe fattigere av å gi hjelp til de mest nødlidende som banker på vår grensedør. Vi kan like godt slippe dem inn. Først og fremst bør det lages "flyktningeleier" i Norge for å avhjelpe krisen. Deretter bør det opprettes norske "adopsjonsfamilier" som kan være til hjelp.

Også må den norske stat og kommunene, samt de private aktørene slutte å tenke lønnsomhet i kroner og øre og istedet opprette stillinger som inkluderer våre nye landsmenn/kvinner og som samtidig gjør det mer utholdelig på våre altfor nedbemannede arbeidsplasser.

Det er bare spørsmål om tid, hvor lenge vi kan regne med å beholde så mange goder som vi har uten å gjøre noe drastisk for å hjelpe.

Vi tåler ikke å høre om kjæledyr som blir avlivet uten bedøvelse, men vi ser hver eneste dag den dypeste nød hos våre medmennesker. Det er en kristen-humanistisk plikt å se forskjellen og gjøre noe med den.

Kommentar #1

Lilli Spæren

172 innlegg  2066 kommentarer

Gud er glad i flyktninger og fattigfolk

Publisert rundt 7 år siden

Det er det som er problemet for oss som lever i trygghet og overflod og samtidig har en gudstro.

De som har det værst i verden nå, er til og med våre søsken i troen.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere