Verdidebatt

Frans av Assisi `s oppbrudd, til etterfølgelse i dag?

Frans, rikmannssønnen som levde i fest og overflod, slo om og ble en radikal Kristi etterfølger i en tid der kirken og åndslivet hadde stivnet til. Hans radikalitet bestod av å velge eiendomsløshet for å kunne være fri til å følge Kristus i tjeneste

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Frans «så spor av Gud» i alt det skapte og hadde ærefrykt for livet. Han fant sitt kall i bibelens ord: «Hvis dere vil være fullkomne, selg alt dere eier og gi pengene til de fattige». Ta intet med på veien, hverken stav, veske eller penger. Den som vil være min disippel, må følge meg ved helt å fornekte seg selv».

Frans hadde gått tilbake til den brennende kilden som kirken en gang oppstod fra, tok med seg den flammende ilden og ble en bærer av kirkens egentlige kall i verden.

Frans søkte enkelhet, kjærlighet, renhet og en ærlig, gjennomsiktig politikk i en verden som truer og ødelegger.

Frans har sagt: Jeg er helt og fullt bare et menneske. Jeg har i oppdrag å være menneske, fullkomment og ekte, og jeg utfolder min menneskeværen så langt jeg kan ved å gjøre andre så lykkelige som mulig, og alt omkring meg så levende som mulig.

Evangeliet var viktig for Frans og han levde det på en troverdig måte. Jeg undres på om ikke vi trenger en Frans i alle land og til alle tider.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt