Verdidebatt

Når kristne LHBTere kommer på banen

I Sverige har media brukt skjulte mikrofoner for å avsløre prester i Den svenske kirke som har respondert positivt på forespørsel fra personer som har bedt om forbønn for sin homofile orientering.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er to innlegg som har gjort inntrykk i denne saken. Begge innleggene kommer fra kristne LHBT ere (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) som støtter den klassiske kristne samlivsetikken.

Nasrin Sjögren skriver blant annet:

"Först och främst lyser ett obehagligt förakt igenom i programmet rörande de av oss kristna HBTQ-människor som har eller kommer att söka hjälp, stöd och förbön i vår strävan att leva ett liv i enlighet med klassisk kristen tro. Söker jag själavård för en sådan sak, vill jag bli mött med respekt och inte bli klappad på huvudet av en ängsligt flummig präst som är mer mån om att bli omtyckt av RFSL och den politiska tidsandan än av att möta mig och mina frågor utifrån vår gemensamma kristna tro."

Se: http://www.svt.se/opinion/ynkligt-nar-svenska-kyrkan-sviker-sina-praster

Erik Johansson skriver blant annet:

"Det andra du väljer att bortse från är att vi är ganska många som betecknar oss som i huvudsak homosexuella, men som väljer ett liv i celibat, utifrån hur Gud har skapat människan och Guds ords beskrivning av äktenskapet.

Vi tror att äktenskapet är heligt och har instiftats av Gud för att uttrycka mänsklighetens fullhet och för att vara den relation där det i bästa fall finns möjlighet för barn att bli till och växa upp. Vi är mycket väl medvetna om att detta inte är den gängse uppfattningen i vårt samhälle idag."

Se: http://www.svt.se/opinion/ocksa-vi-har-ratt-till-en-respektfull-sjalavard

I Den norske kirke går debatten på om man kan ha forbønnslignenede ritualer for homofile par, i den svenske kirken har man kommet et stykke lenger på veien. Der vil man forby at prester skal kunne be for homofile som selv ønsker forbønn for sin seksuelle orientering.

Kirken beveger seg fra den ene overbevisningen til den andre, og den "sannheten" som til enhver tid er rådende blir førende for hva det er lov til å tenke og tro.

De fleste kirkesamfunn i verden velger fortsatt å holde fast ved Bibelens ord som et overordnet prinsipp, men det er god grunn til å spørre om den lutherske (stats) kirke er i ferd med å ta et endelig farvel til den grunnsteinen som fortsatt bærer kirken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt