Per Traasdahl

67

"Øvelse" i Polen og de baltiske stater

Publisert: 22. apr 2014

Nå tror jeg Amerikanerne og medløpere inklusive Norge har blitt spenna gærne. Det blir opplyst at de nå skal ha "øvelse" i nevnte land og skjønner ikke at sett med Russiske øyne er dette en ren provokasjon.

Kommentar #1

Geir Wigdel

42 innlegg  2088 kommentarer

Vel, historien

Publisert over 7 år siden

viser vel at det er mer fornuftig å vise styrke i forkant enn å få en storkrig på nakken i etterkant. Annekteringen av Krim minner om Anschluss og sabelraslingen i øst om "beskyttelsen" av tyskere i Sudetland og Polen. Vi vet jo hvordan det gikk. Nei, hva som er galskap her, finnes det nok flere svar på.

Kommentar #2

Knut Lindtner

21 innlegg  78 kommentarer

Virkeligheten

Publisert over 7 år siden

er etterhvert, slik jeg opplever det, ofte helt anderledes enn det som fremstilles i norske medier. Løgnen er det virksomme elementet og USAs regjering bruker den nå hele tiden. Det virker kortsiktig, men svekker på lang sikt USAs troverdighet.

Her er noen feite løgner:

Tonkinbukt-episoden: Full bombing av Nord-Vietnam og voldom krigsopptrpping i sør. Resultat: mellom 50 000 og 60 000 amerikanere drept. Mellom 1 000 000 og 2 000 000 døde vietnamesere. En miljømessig katastrofe etter avskoging av jungelen med gift.

Irak-krigen: mellom 3 000 og 4 000 døde amerikanere. Antallet drepte irakere overskrider 100 000, kanskje mye mer.

 

Libyakrigen: Al Qaida støttete grupper trent og igangsatt opprør i Benghasi i ly av den arabiske våren. NATO skulle offisielt hindre folkemord, men ble terroristenes flyvåpen for å styrte regjeringen. Fra å være landet med Afrikas høyeste levestandard, er det nå i ruiner og i full oppløsning.

 

Syriakrigen: Et lignende scenario som i Libya skulle iverksettes der, men uten USAs dirkte innvirkning. Al-Qaida grupper finasiert og trent av Saudi-Arabia, Quatar og Tyrkia skulle gjøre jobben. Da det gikk dårlig skulle USA på banen. Påskddet skulle være giftgassen sarin. I dag er det klart at det var opprørerne som brukte gassen for å gi USA et påskudd til bombing. Gassen kommer fra USA via Georgia til Tyrkia, som har forsynt opprørne med den. USAs regjering visste dette før de kom med bombetruslene. Hva sier dette om fredprisvinneren vår?

 

I Ukraina er løgnene brukt på nytt. Det er ingen lovlig regjering som sitter der. De er kommet til makten etter et statskupp. Mye kan sies om det som har skjedd og bakgrunnen for det, f.eks. at USA har brukt 5 milliarder doller på prosjektet å fjerne den sittende regjeringen kanalisert gjennom CIA og at den polske regjeringen har trent fascist-grupper som stormtropper brukt på maidan-plassen ( http://www.voltairenet.org/article183373.html ).

 

Det er ikke å forbauses over at folk i øst-Ukraina som var de som stemte til makten landets lovlig president, og store deler av befolkningen i landet forøvrig, med sine erfaringer fra nazistenes herjinger fra 2. verdenskrig, reagerer på den sittende regjeringen som har minst 4 erklærte fascister der, blant annet han som han som har ansvaret for sikkerhets-styrkene.

 

Det forbausende er at norske medier fortsetter med løgnene uten at det reageres. Da løgnen om sarigassen, som nesten utløste ny storkrig i midtøsten ble avslørt tidligere i vår, kom det ingen beklagelser og selvransakelser. Dette forteller meg at media ikke er sannhetsøkende, men styrt utfra bestemte politiske interesser.

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere