Verdidebatt

kjærligheten gleder seg ved sannheten

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Kjærligheten tales det mye om i disse dager. Både blant blant kirkesamfunn og de åndelige søkende menneskene i samfunnet. En kjærlighet som mange mennesker finner behag i og sin trygghet i.Man finner et felles mål i kjærligheten. Kjærlighet er det menneskene søker i felleskap,med hverandre verden rundt. Jeg selv synes Kjærlighet er noe av det vakreste man kan oppleve med hverandre, uanset hvem vi måtte være. Men det som forundrer meg og gjerne overasker meg er at kjærligheten har tatt mer fokus en sannheten i Guds ord. Bare man har kjærlighet til hverandre, så er det ikke så nøye med hvordan man handler ut ifra Guds ord, det står skrevet i 1 kor 13.6   6 Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten.  Legg merke til hva det står,Kjærligheten har sin glede i sannheten, så i løgnen vil kjærligheten ikke ha sin glede.

Jeg tenker slik. Ofte kan man treffe  kristene, som sier du må la kjærligheten råde, Når jeg tenker på vårt kristne samfunn i dag, så blir Kjærlighets ordet, utnyttet blant trossøsken i dag. Kjærligheten blant trossøken skal liksom gå på bekostning av sannheten, men da sier ordet at urett kjærlighet har ingen sann glede i den sanne  Kjærligheten. Når den som kristen skiller seg og gifter seg på nytt, så bruker man nåden og kjærligheten som brekkstang til å gjennomføre dette, selv om det er stikk i strid med hva Guds ord sier. Det samme er det med kristne samboere som ikke har inngått en ektepakt med Gud,som bruker kjærligheten som en undskyldning på at dette er det rette, for det er jo Kjærligheten som skal råde, og ikke hva sannheten sier til oss igjennom Guds ord, er det rett å leve i urett, når Guds ord sier noe annet? Hva er menneskenes undskyldning til å leve i urett?

Bibelen er klar på dette  punktet, og den sier Kjærligheten gleder seg ikke over urett, men gleder seg ved sannheten. Om da noen gjør noe på en urett måte, så gangner det ikke den som gjør urett mot kjærligheten. Da blir det en løgn i stede for en sann kjærlighet, som behager Gud. Den falske kjærlighets forkledningen viser seg i urett, og den har ingen glede i sannheten. For sannheten provoserer ofte mennesket, mange synes sannheten er for streng,og tar ofte å pynter på sannheten, men når man gjør dette med Guds ord, så blir det ikke en rette kjærlighet.Kjærlighetens sin oppgave er også å drive mennesket til syndebeskjennesle, slik at mennesket kommer til seg selv og sier at Jeg er svak og kan ikke rose meg av noen ting,for jeg er en synder i ord og igjerning, og jeg kan ikke selv gjøre noe for min frelse. Og begrunn av dette så kan mennesket ta i mot JESUS SOM SIN FRELSER I SITT LIV, SOM SONET VÅR DOM. Det er den Hellige Ånd som åpenbarer Guds visdom for oss mennesker i den fulle og hele sannhet. Vi mennesker har ingen ting vil kan tilføre i denne sannhet som den Hellige Ånd kommer med, og som kommer fra Jesu ord. kjærlighet er den som kaller sannhet rett og som ikke prøver å bortforklare de synder man lever i eller begår. for man kan jo ikke si i kjærlighetens navn at Gud skulle lyve

Martin Luther sier Nei, kjære mann, råd meg ikke til fred og enighet på bekostning av Guds ord! For dermed var samtidig det evige liv tapt, og altså alt tapt.

i Korint 1 brev v 4-8

4 Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig,den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig.
5 Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget,er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde.
6 Den gleder seg ikke over urett,men har sin glede i sannheten.7 Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.8 Kjærligheten tar aldri slutt.Profetgavene skal bli borte, tungene skal tie og kunnskapen forgå.9 For vi forstår stykkevis og taler profetisk stykkevis 10 Men når det fullkomne kommer,skal det som er stykkevis, ta slutt,11 Da jeg var barn, talte jeg som et barn, tenkte jeg som et barn, forsto jeg som et barn.Men da jeg ble voksen, la jeg av det barnslige.12 Nå ser vi i et speil, i en gåte da skal vi se ansikt til ansikt.Nå forstår jeg stykkevis,da skal jeg erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.13 Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

Guds kjærlighet til oss mennesker er ren og Helligt, og det som mennesken tar til seg av den rene Kjærlighet forblir i mennesket ved ånden i oss i det nye livet, og når man blir i kjærligheten så blir man i sannheten også. En sann kjærlighet,gleder Gud seg over, og har behag i. Mens i løgnes ånd, som er av urett kjærlighet har ikke Gud behag, og urett er alt det som Menneskene finner på selv for å behage sitt eget kjød, og andres rettferdighet til å handle ut i fra en urett i kjærlighetens navn.

Det er et lite stykke fra Mikkel Vilgius som kan hjelpe oss til å forstå hva det vil si å forandre på Guds ord, og da tilegger det menneskelig visdom av ordet kjærlighet, jeg tenker da på en Kjærlig Far som Vår Far ikke selv går god for.


Ingen i Bibelen taler så meget om helvede som Jesus. Han taler dobbelt så meget om helvede som om himmelen. Han gør det, fordi han vil kalde og vække til frelse! Men vi er rystende modtagelige for Djævelens forførelse I dag skal der tales på en anden måde! Vor tids mennesker kan slet ikke forbinde talen om helvede med en god og kærlig Gud.  Så skal vi holde os til at forkynde nåde, trøst og liv for alle! 
Hvor det lokker! For det er en genklang af detevangelium,som vores eget kød hænger ved og længes efter. Det evangelium, som den gamle slange har prædiket fra syndefaldets dag I skal ikke dø! Men det er løgn! Der er to veje, og der to mål: evigt liv og evig død, evig frelse og evig fortabelse. Det er Skriftens utvetydigt klare ord. Og det må prædikes! 

Ellers ender vi med et evangelium uden kors, uden forsoning og uden frelseskraft!

annes 16, 8-14 om Den Hellige Ånd, Talsmannen Man kan se hvor viktig sannheten er med disse versene som Jesus taler om.

Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom: om synd, fordi de ikke tror på meg; om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og Dere ser meg ikke lenger; om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt. Ennå har jeg meget å si dere; men Dere kan ikke bære det nå; men når han, sannhetens Ånd, kommer, skal han veilede dere til hele sannheten; for han skal ikke tale av seg selv, men det som han hører, skal han tale, og de tilkommende ting skal han forkynne dere. Han skal herliggjøre meg; for han skal ta av mitt og forkynne dere..

Tar man sannheten på alvor, når bibelen sier at kjærligheten har sin glede i sannhet, men ikke i urett. hvor mange er det somm lever i urettslig kjælighet i dag? og som undskylder seg med la kjærligheten råde, men jeg sier deg ikke til enhver pris, hvis det gr på bekostning av sannheten i Guds ord. vend om i fra yrettens ånd, som er løgnen.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt