Verdidebatt

Ut og inn av skapene

Et lite mal-apropos anno 1.april...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I etterkant av nyheten om den svenske pastor emeritus Ulf Ekmans konvertering til katolisismen, annonserer flere andre offentlige personer og ledere nå at de er i ferd med å få en «ut av skapet»-opplevelse. Felles for dem alle er at denne gjerne blir naturlig etterfulgt av en ny «inn-i-skapet»-erfaring.

Tidligere statsminister og avtroppende AP-leder, nå påtroppende NATO-sjef Jens Stoltenberg, er en av dem som overraskende nok nå har meldt overgang til Fremskrittspartiet. «Dette er et naturlig resultat av mange års personlig kamp og dype refleksjoner, der jeg og min kone i felleskap har funnet ut at dette er det som best tjener den politiske enheten i Norge og Europa», sier han. Stoltenberg ber samtidig alle AP-medlemmer om å vise respekt og forståelse for hans avgjørelse, og sier at han fortsatt ønsker alle trofaste slitere i sitt gamle parti lykke til videre.

Jonas Gahr Støre presiserer i en kommentar at dette naturligvis ikke betyr at AP heretter vil føre noen høyrepolitikk, og uttrykker samtidig de hjerteligste gratulasjoner samt den dypeste medfølelse og sympati med sin partifelle.

Samtidig kunngjør Høyres tidligere statsminister Kåre Willoch at han lenge har vurdert å melde seg inn i partiet Rødt. «Jeg er jo ganske så sjokkert selv også, men er samtidig dypt overbevist om at det må være Vårherre selv som endelig har ført meg fram til denne avgjørelsen», sier den aldrende pensjonisten.

Vårt Lands sjefsredaktør Helge Simmonæs sier i en kommentar at han har stor forståelse for at ledere plutselig forlater sine tilvante posisjoner. «Personlig har jeg flere ganger meldt min interesse for redaktørstolen i Klassekampen», sier han, og ser ikke bort ifra at dette kan komme til å bli en realitet i nær fremtid.

Som om ikke dette var nok, har Oslos biskop Ole Christian Kvarme nå meddelt sine soknebarn om at han etter sommeren vil melde seg inn i pinsemenigheten Filadelfia. «Dette er noe jeg har hatt lyst til gjennom flere års deltakelse i felleskristne arrangementer, og som jeg nå opplever meg naturlig ledet til», sier en lettet biskop, som også tilføyer at messehaglet har blitt noe trangt og tungt for ham å bære under byrden av denne tunge avgjørelsen.

TV-pastor Egil Svartdahl synes Kvarmes avgjørelse er et noe merkelig sammentreff, da han selv gjennom mange år skal ha opplevd et økende kall til å bli biskop i Oslo...

Med dette synes enheten å bli noe bortimot fullkommen. Og det samme blir forvirringen...

«Det som er viktig, er at enhver leder blir salig i sin tro. Deretter blir det selvsagt opptil den enkelte hvilket skap man til enhver tid velger å gå ut av og inn i», sier en talsmann for det hittil ukjente FPKPTS - Felleskristelig Pinsekarismatisk- Politisk/Teologisk Sammensuriumforum.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt