Dariuosh Rajaee

8

«Personlige angrep mot FN-tjenestemenn viser Iranske myndigheter tåler ikke noe meninger», sier Ahmed Shaheed

Publisert: 16. mar 2014

Fredag ​​14. mars 2014, Dr. Ahmed Shaheed, FNs spesialrapportør holdt en pressekonferanse i  Geneve  om situasjonen for menneskerettighetene i Iran og for å presentere sin nye rapport til Menneskerettighetrådet.

Når han ble spurt om sin mening om de personlige angrep på ham og FN av konservative iranske tjenestemenn og media, Ahmed Shaheed svarte: «Personangrep er ikke noe nytt. Når en FNs spesialrapportør eller generalsekretæren eller andre [europeiske] tjenestemenn kan motta personlige angrep for det de sier, tenk på hva som kunne skje med de iranere som kan uttrykke sine meninger i Teheran eller andre steder?Situasjonen for menneskerettighetene i den islamske republikken Iran er fortsatt alvorlig og bekymringsfull», sa han i begynnelsen av pressekonferansen.

Ahmed Shaheed spurte den iranske regjeringen om tillatelse reise til Iran, slik at han kan ha samtaler med regjeringen og det sivile samfunn. «Veien fremover er lang og humpete, men med samarbeid tror jeg at reell endring fortsatt kan være mulig».

«Hundrevis av politiske fanger lider fortsatt i fengsler, ofte for noe mer enn den såkalte forbrytelsen å uttrykke en mening eller tro. Medlemmer av etniske, religiøse og seksuelle minoritetsgrupper står overfor trakassering og forfølgelse.

På mandag 17. mars vil Shaheed presentere sin siste rapport til Menneskerettighetsrådet i Genève. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere