Verdidebatt

Inkonsistensen i den humanistiske livstro

For vi som prøver å følge de ti bud er logikken ganske enkel. For humanistene blir det mange problemer.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er det mange av diskusjonene her på VD dreier seg om. Det er abort, homofili, surogati, ekteskap, sykdommer, moral, livsfilosofi osv osv.

Hvis du holder de ti bud vil det meste av disse tingene løse seg. Har du tenkt på det?

Det er en logisk konsekvens i de ti bud. Hvis vi bryter med de er vi på ville veier. Vi lager våre egne humanistiske verdier og det går oss ille.

Humanistene opphøyer mennesket som det store. De fornekter en Gud. Der ligger den fundamentale feilen, vi opphøyer oss selv og vil bli større enn Gud. Da kommer selvmotsigelsene på rekke og rad. Har vi skapt oss selv? Hva er moral? Har vi vist at vi mestrer det?

Nei, overhodet ikke. Menneskets historie er full av krig, umoral og elendighet. Det er mulig at det er mange som ikke oppfatter det, som lever i en liten del av verden, hvor våre forfedre har gitt oss den velstanden vi har, fordi de trodde på Gud.

Så ser vi også i dag, mange selvopphøyde "kristne", som bare vil ha penger av folk, skal være representanter for Gud. Ikke tro på de.

Gud har gitt oss en mulighet til å være hans barn, til å unnfly all elendighet. Det betyr ikke at vi skal være spart for det men jeg kan ikke se at noen grunnleggende humanistiske stater har gjort suksess. Hvem skulle det være? De landene som har trodd på de grunnleggende kristne verdier har gjort det best. Da mener jeg Vesten. Dette er i ferd med å forandre seg fordi vi tror ikke på Gud lenger.

De humanistiske ideer er i ferd med å innføre grunnleggende feil ideer i vår sivilisasjon. Det gjør at den er i ferd med å gå til grunne. Vi tar ikke vare på våre forfedres tro. Vi har hatt det så greit og da tror vi at alt går. Når vi erstatter Guds rettferdighet med menneskers rettferdighet går det ille. Vi skjønner ikke hva vi gjør. Hvilken makt har vi mot Gud? Vi kan ikke en gang bekjempe naturkreftene! Når storm og brenning bruser, er vi veldig små.

Hva tror du?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt