Randi Nilsen

10

Går spådommene i oppfyllelse?

Snåsamannen har spådd at Norge får seks gull. Så langt har Norge fått 2 gull. Går Snåsamannens spådommer i oppfyllelse?

Publisert: 8. feb 2014

Det er ikke så mange som tør å være så direkte som Snåsamannen, av synske personer, eller de som mener de kan se inn i framtiden.  Men snåsamannen ikke bare spår hvor mange som får gull, men også hvem som får gullet.

Skiskytterne skal få to gull, spår han. Hittill så har Bjørn Einar Bjørndalen fått ett gull. Og Margit Bjørgen skal få et gull, noe hun allerede har fått. Nå er det bare 4 igjen som skal få gull. Det må nok bli slik han har spådd dårlig vær og føre om det bare blir 4 til som får gull. Bare første dagen så har det blitt til to gull.

Jeg har mine tvil til Snåsamannen om at han ser rett. Men jeg skal tro han er synsk om han får rett. Hvor mange gull vil Norge få tilsammen?

De som får gull: Skiskytter guttene får to gull, Margit Bjørgen og Therese Johaug får et hver, Petter Northug får et gull, og Anders Bardal får gull. Aksel Svindal sier han ikke vet sikkert. Men om det bare blir seks gull, da ser det dårlig ut for han.

Men det blir vel som med de fleste spådommer, de går ikke i oppfyllelse. Men vi får vel se da.

Kan lese intervjuet her: http://www.tv2.no/2014/02/05/nyheter/ol/snasa-mannen/asbjorn-oyhovden/5289492?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#.UvZRrxKYaFF

Kommentar #1

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Ja, den som lever får se, som det så fint heter :-)

Kommentar #2

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Spennende at de som spår har fattet interesse for idrettens verden, Randi. Hvis noen har denne evnen kan man jo tjene seg søkkrik på Lotto. :-)
Kommentar #3

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Spennende at de som spår har fattet interesse for idrettens verden, Randi. Hvis noen har denne evnen kan man jo tjene seg søkkrik på Lotto. :-)

Ja, om det var flere som var synske og som kunne se lotto-tallene på forhånd, da kunne man vel ikke ha lotto. Jeg er nok litt skeptisk til synskheten til de påståtte. Men som Gunnar sier; den som lever får se. Og det ganske snart. Men om snåsamannen får rett, da begynner jeg å lure. -)

Kommentar #4

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Jeg har sett lottotallene og gjort meg søkkrik. Bare se, Norge får 10 gull i OL.

Kommentar #5

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Spådomskunster ?

Publisert nesten 8 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Det er ikke så mange som tør å være så direkte som Snåsamannen, av synske personer, eller de som mener de kan se inn i framtiden. Men snåsamannen ikke bare spår hvor mange som får gull, men også hvem som får gullet

Det er ikke for å kverulere, men Joralf Gjerstad er ikke spåmann. Spåmann eller spåkone har en odiøs klang i kristen sammenheng. Om han er synsk er noe helt annet. Men jeg tror ikke han bruker sine evner i denne sammenheng. Journalisten gjør en stor feil her mener jeg. Og jeg er ikke så sikker på om Gjerstad liker det han leser i ettertid.

Så vidt jeg kan skjønne har han en jovial samtale med Gjerstad, som i denne sammenheng røper god kunnskap om utøverne og deres muligheter, og gir sine tanker i forhold til dette. 

Jeg vet ikke helt om jeg kan ta feil her, men for meg ser det ut som journalisten kobler dette opp til hans nådegaver og uegennyttige virksomhet gjennom et langt liv og kaller det til overmål spådom.

Dette vil henge ved Gjerstad til OL er over,¨. Og om han har rett vil det bli slått stort opp kanskje. Om han ikke får rett vil det også bli slått opp. Det får vi nå se.

Gjerstad trenger ikke slik oppmerksomhet, det har han selv gitt uttrykk for, for lang tid siden.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere