Verdidebatt

Er vi selv "Don Quioter"?

Jeg har hele tiden ønsket å holde meg unna de politiske sakene det strides om i vårt samfunn. En blir så lett sittende med en flau smakk av å diskutere bageteller, mens de store saker sklir ut av henda på oss.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kanskje er vi selv "Don Quioter" som kjemper mest mot vindmøller?

En setning fra denne filmen , "The Secret of Oz", om vårt økonomiske systems historie bet seg fast:

"We must keep the people busy with political antagonism"

"We'll therefore speed up the question of reform (of tariffs within) the Democratic Party; and we'll put the spotligt on the question ....(for) the Republican parties."

"By dividing the electorate this way, we'll be able to have them spend their energies at struggling amongst themselves on question that for us, have no importence whatsoever"

United States Bankers magazin 1892, as quoted in the Michel Journal, Jan. - Febr. 2003

---------

Jeg skrev ned ordene som kommer mot  slutten av denne filmen, hvor vi får en historisk gjennomgang av vårt økonomiske system, basert på den kunnskap L. Frank Baum antagelig ville gi oss med sin bok "The wonderful Wizard of Oz"? (Vel verdt å få med seg)

Disneyworld laget sin versjon i en film fra 1939, "The Wizard of Oz", med noen små forandringer - som kanskje er større en de i første omgang ser ut til?

Vi er vel mange som reagerer på alt det intetsigende i nyhetene fra almenkringkasteren og media. Er det fortsatt slik at vi best holdes undertrykket ved å tro hverandre som fiender; - på snart alle plan? - I stedenfor å nærme oss hverandre som sannhetssøkende individ - i åpenhet?

De religiøse modellene har alltid stått for ballanse og harmoni, slik jeg forstår det. Men i dag gjelder andre krefter.

Vennlig hilsen Mette

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt