Verdidebatt

Hvorfor gidder du å be?

"Hvorfor gidder du å be til Gud om alt?". "Det er ikke noe vits i å be, det skjer jo aldri noe". "Jeg ba til Gud om å bli frisk, men det virket ikke".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Lyder kjent?

Mange av mine ikke-kristne venner/bekjente skjønner ikke helt greia med bønn. De sier at de av og til ber selv, men at de aldri blir bønnhørt. Noe som igjen fører dem til konklusjonen at Gud ikke finnes. Gud hører ikke etter når de roper, Gud bryr seg ikke, Gud finnes ikke. Det er lett å ty til denne konklusjonen, for sånn kan det jo føles. Mennesker vandrer rundt på jorda, roper på en Gud som ikke hører, og mister etterhvert troa.

Men hva hvis det er vi som ikke hører? Hva om Gud roper på oss hver dag, hver time, hvert minutt, og vi ikke hører? Bryr vi oss ikke? Finnes vi ikke? Tenker alle over den muligheten? Nei, for vi VET jo at vi selv finnes. Eller?

Er det noe jeg er overbevist om, så er det at ondskapen finnes. Ondskapen finnes, den sprer seg stadig og den finner stadig nye måter å oppføre seg på. Ondskapen får mennesket til å drepe, misbruke, voldta, stjele, lyve og bryte ned. Ondskapen vil tvinge oss i kne, den vil gripe oss innenfra og gjennomsyre oss med sin onde vilje. Den forpester våre sinn, og vil gjøre våre tanker mørke. Det er den eneste forklaringen jeg har på alt det vonde som skjer i verden. Og jeg er dessuten overbevist om at den eneste grunnen til at ondskapen ikke har tatt overhånd, er BØNNENS makt. Det at mennesket  henvender seg til Gud, åpner en flik av himmelen og gjenskaper ro i kaoset. Jeg tenker meg en vegg av bønn som motarbeider ondskapen. For det er ALLTID noen som ber for noen. Det er alltid noen som ber for verden, for landet de bor i, for alle som sulter, for alle som er redde, for familien sin, for katten sin, for de som har gjort noe galt....det er ALLTID noen som ber for noen.

Gud er ingen "ånd i lampen" som spretter frem og gir deg tre ønsker. Jeg kan ikke bare folde hender hver gang jeg vil ha ny garderobe, en tur til New York eller ny bil, også skjer det. Men jeg kan legge alt jeg tenker på frem for Ham i bønn. Dét får jeg lov til, og det gjør jeg. Og jeg ber for verden, jeg ber for familie og venner, jeg ber for de som sulter, jeg ber for de som dreper og misbruker. Jeg ber om at alle skal få et glimt av himmel. Og jeg tror at alle disse små bønnene vi sender opp er like verdifulle.

Derfor ber jeg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt