Verdidebatt

sladderspalten

Er det sladder som selger best - også på et debattforum med fokus på verdier?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tanken slår meg - og sikkert mange andre også - når man observerer at de to grensesprengende trådene siste uke er det jeg vil våge å kalle tabloide og sladderaktige tråder. Overskriftene er i kjent Se&Hør/Dagbladet/VG stil og selv om nordmenn flest visstnok "bare leser slikt hos tannlegen og legen", ser det ut til å være dette de fleste vil ha.

Over 4000 visninger på en tråd der det slynges ut beskyldninger i hovedinnlegget som hverken underbygges med faktahenvisninger eller senere i tråden bevises, er svært betenkelig. Men selv har jeg selvsagt også deltatt i tråden, så kanskje kaster jeg her stein i glasshus. Jeg kan ihvertfall forsvare meg med at jeg ikke fulgte den på grunn av trådstarters gode argumentasjons skyld. For den mener jeg fortsatt var ganske fraværende.

Over dobbelt så mange visninger har også en annen tråd om en kristen forfatter som har skrevet bok om sitt liv. En annen kapasitet har tatt seg friheten å gi en bokanmeldelse. Det skulle nok ikke vedkommende gjort, slik jeg har forstått det. For det vekket sannelig harme. Og det ble ingen takk for gratisreklamen - tvert imot. Mange er de som også har villet vite alt om denne konflikten, tydeligvis.

Det er sannelig ikke like lett å få sin bloggpost synlig ellers for hvermansen. Mange svært så dagsaktuelle temaer raser raskt nedover, uten en eneste kommentar eller trykk på bra-knappen.  Men konflikter - se, det vil vi mennesker stadig ha mer av. Er det noe på gang? Noe som kan bli en god krangel utav? Tabloide overskrifter er en sikker vinner!

Sannelig tror jeg ikke vi er kommet så veldig mye lenger fra den tiden de samlet seg for å se noen brenne, henge eller halshugge på byens torg. Vi er jo bare tilskuere - vi gjør jo ikke noe galt,vi, eller?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt