Verdidebatt

Bemerkninger om Julian Assange

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den store amerikanske geopolitiske strategen,Brzezinski,holdt for en tid tilbake et foredrag hvor han bekymret seg meget over det han kalte "Global Political Awakening." Problemet var at folk på alle kontinenter drev på med tenkning og organisering,noe som gjorde det vanskeligere for verdens finanseliter og bankhus å bygge verden etter sine interesser.

Dette med Julian Assange og Wikileaks bidrar åpenbart til mere global politisk oppvåkning da folk kan skaffe seg innsikter i hvordan moderne diplomati og politikk fungerer. Og ennå er ikke alt materiale offentliggjort.

For våre nærområder er det interessant å lese at statene i Baltikum under Georgia-konflikten for et par år siden,krevde at Nato skulle alarmeres med tanke på en russisk invasjon i Litauen,Estland og Latvia og 9 Natodivisjoner ble planlagt for beredskap, fra USA,England,Tyskland og Polen. Da det er Norge som har drevet med mye Nato-luftromssikkerhet over Baltikum,er det all grunn til å tro at også vi hadde blitt aktivisert i en slik konflikt.

Daniel Ellsberg,som ble berømt i 1971 da han lekket Pentagon Papers,uttaler seg Democracy Now 22 oktober om ytringsfrihetsforholdene inni USA under Obama,

"In no way,in the general defense and homeland security area,is he less opaque,more trasparent,than Bush. And as I say,he`s being even more aggressive in pursuing prosecution."

Da får vi den aktuelle situasjonen hvor de alternative,kritiske websidene i USA nå ved Julian Assanges fengsling,slår alarm og advarer mot at rettssaken mot ham,kan bli et påskudd for innstramming av ytringsfriheten. Kurt Nimmo, en kritisk veteran skriver i artikkelen "Assange Prosecution: A brazen effort to kill alternative media" om dette i InfoWars (link nedenunder)

For prominente folk fra det som kalles Neo-con miljøet ,såsom Newt Ginrich og William Kristol,går fullstendig fra skaftet og har krevd Julian Assange utlevert for domstoler med trusler om høyforræderi og det som verre er.  Her skrikes det på hevn i hatefulle vendinger.

Her hjemme er det redaktør Hans Rustad i Document.no som ligger nærmest opp til de amerikanske neocons posisjon i artikkelen "Assange er ingen martyr" 8 desember. Rustad nagler han som en anti-amerikaner som tydeligvis ikke har forstått at "Politikk forutsetter hemmelighold." Det er da synspunktet til det liberal-konservative document.

Såpass kan vi si: etter et eventuelt rettslig oppgjør med Wikileaks Julian Assange,kanskje i USA? vil verden definitivt ikke bli den samme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt