Verdidebatt

TIDENS TEOLOGI

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

TIDENS TEOLOGI

Alle søker sannheten. Men det er en annen sannhet for meg som for deg. For hva er sannhet? Stiller vi som Pilatus det retoriske spørsmålet - leder det fort til:"Dette er rett for meg".

Litt dypere kommer de som går til Jesu Ord: "Jeg er Sannheten". Sannheten er ikke en sak, en påstand eller en ide, men en person. Og Jesus kjenner vi: Han er varm og mild. Alle følte seg vel i hans nærvær, han bekreftet og løftet opp. Særlig de utstøtte og diskriminerte tok han i sin omsorg og støttet. Et medlem av Lærenemnda bygger tanken videre ut og gjetter: "Hadde Jesus møtt homofile grupperinger, ville han møtt dem med aksept".

Vi er på Jesu side som er milde, tolerante og har en åpen favn. Vi omslutter alle, spesielt de homofile med kjærlighet og innbyr til et inkluderende, varmt fellesskap i vår kirke. Vi viser Jesu sinneleg - som er kjærlighet.

En homoaktivist og teolog, og en biskop uttaler at det strider mot deres samvittighet å skulle avvise dem som kommer med sine liv til kirken for å få velsignelse. En annen biskop: "Det handler om en gruppe mennesker som banker på kirkens dør, som ønsker å bli anerkjent med sine ansvarlige liv. Som jeg oppfatter som i tråd med nytestamentlige normer". Men hvor finner hun dette? Er dette Bibelens teologi, eller følelsesladet retorikk?

Jo, Jesus var mild. Men det er bare en halv sannhet. Jesus provoserte, krenket og var kompromissløs mot alle grupperinger i sine uttalelser og krav. Og det er ikke sant at alle ble fanget inn av hans varme og milde vesen. De fleste tok ikke i mot Hans Ord, vendte ikke om og gjorde ikke bot - (det trenger alle gjøre, - men når hørte du om en homofil som har gjort det?)

Jesus talte de skarpeste ord mot de ubotferdige og formante dem til å vende om. Han krenket mammonsdyrkerne, de egenrettferdige, ekteskapsbryterne og de skriftlærde som mente de hadde den mest inngående forståelsen av Skriften - (lik de "kontekstuelle" leserne av GT i dag, som hoverer over de tro-faste "biblisistiske" bibellesere)

Hadde Jesu kjærlighet bare en mild og inkluderende side? Nei, han var så hard i sine ord og krav at "alle forlot ham", og han sa til de gjenværende disipler: "Vil også dere gå bort?" Peter uttalte da: "Hvem skal vi gå til? - (krasse ord og krav til tross) - Du har Det Evige Livs Ord".

Forsvarerne av homofilt samliv følger verken Jesu Ord eller Ånd. Jesus krevde overgivelse, omvendelse og et nytt liv. De som ikke greide forsakelsen, oppgivelsen av selvet, det å omvende seg og gjøre bot - måtte gå bort. Den Rike Unge Mann, som han hadde så kjær, ble ikke inkludert, ble ikke bekreftet, ble ikke løftet opp og ble ikke velsignet.

TIDENS TEOLOGI er ikke i samsvar med Jesu Ord eller Ånd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt