Verdidebatt

Documents feillesning

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Documents redaktør,Hans Rustad, har skrevet en meget god og nyttig artikkel om Klassekampens korstog mot Walid al-Kubaisis film som føres av Amal A.Wahab,korrespondenten fra Egypt. Så langt bare blomster fra meg, men så begynner han å skrive om den Leninistiske-islamske allianse og Leninister som hersker i avisa og da skjener virkelighetsoppfatningen fullstendig ut. Dvs si: den har ikke fulgt med de siste fem,seks årenes utvikling.

Når Rødt ble splittet for noen år siden og Tjen Folket brøt ut, var det fordi restene av den gamle M-L bevegelsen var blitt sosialdemokrater,helt offisielt fra 2005 med mye hyllest til Trygve Bratteli og Einar Gerhardsen som om det skulle være mulig å skru klokka tilbake til nyere middelalder. Nestformann Møs Persen har gått til AP, Magnus Marsdal er stuevarm på AP/LOs konferanser,Torstein Dahle var AP-lojalist under valgkampene,14 oktober skrev Rødt-leder Mimir Kristjansson en hyllest til den borgerlige staten som ville ha ekskludert ham fra ethvert Leninistisk parti over hele verden.

I den grad det måtte finnes "leninister" i Norge,finnes disse i Tjen Folket som alltid er utsatt for stygg hets i Klassekampen. Leninismens hovedpoeng et at den borgerlige staten skal knuses til pinneved. (Se Lenin Staten og Revolusjonen)

Men som jeg har redegjort for gjennom de siste årene: dette miljøet har forlengst funnet ut at det er større fordeler økonomisk og sosialt ved å inkludere seg så tett inntil AP-staten som overhodet mulig; dvs bli en slags venstreglobalistiske sosialdemokrater.

Mona Sahlin, som trakk seg tilbake med en paraply på 14,1 svenske kroner forleden,sa i et intervju nettopp at hun var skuffet over at OBAMA!!!! ikke gjorde mere for Sossarna i siste valgkamp. Hvorfor det?  Naturligvis fordi de europeiske sosialdemokratiske partiene står på samme politiske linje for globalisering, "strekker hånden ut mot islamismen".

Obama har knapt gjort annet enn å strekke hånden ut mot Muslimbrødre i Tyrkia,Khomeinister i Iran og det han tror er ikke-Qaida islamister. Det er det som har vært offisiell amerikansk politikk helt siden neocons overtok styringen av kabinettet til Bush II."Islam is a relgion of peace". (Leiken/Brooke:The moderate muslim brotherhood,Foreign Affairs mars/april 2007.)

Det kritisk-opposisjenell miljøet i Norge har noen store svakheter i virkelighetslesningen. Faktisk er historien slik at det som kalles neo-cons i USA,ofte jødisk bakgrunn, var medlemmer i trotskistisk-leninistiske partiers som studenter og startet sin karriere mot makten i det demokratiske partiet,senere Republikanere på en krigsplattform av amerikansk intervensjonisme og globalisme.

Jeg skulle ønske at Jon Grays essay fra 2003: "The Jacobins of Washington", ble trykket opp mange steder. Det finnes ingen "konservatisme" med neocons, det er etterfølgere av franske jakobinere og Robespierre (som var ideal for leninistene). Deres målsetting var å endevende hele verden på USAs premisser og etter amerikanske modeller,med eller uten krig. Dette har vært så mislykket at USAs økonomi nå bryter sammen etter 3 trillion dollar krigene.

Flere websider er nå meget gode på å analysere islamiseringsprosessene i Europa,som document. Men man henger Lenin-merkelappene på feil folk og en kvier seg for å finne ut av hvem som i praksis har igangsatt prosessen med verdens globalisering. Islamiseringsproblemet er et spillprodukt av dette prosjektet, mens noen ønsker å tro det kommer fra skjæbne-himlen.

Jeg avslutter med følgende glemte selvfølgelighet: vil man forandre verden til det bedre forutsetter det realistiske oppfatninger av virkeligheten. Det kritiske miljøet i Norge lider av virkelighetsvægring mot hellige kuer. Noe studium av de jacobinsk-leninistiske neo-cons og globalismens historie er ennå ikke påbegynt. Alas!

John Gray: Grays anatomy.  2009,Penguin

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt