Verdidebatt

Krigen mot internett

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I nær et par år har jeg gjort folk på nettet oppmerksom på at verdens globale finanselite,aksen New York- London-Berlin, syns det går over stag med all den debatten og alt det kritiske demokrati som nå finnes på internett. Obama har derfor laget et eget kontor,ledet av Cass Sunstein, som skal regulere og kontrollere nettet.

Det har derfor vært en rekke møter mellom jurister,teknikere og IT-selskaper som Google om å finne en vei ut av dette demokrati-overskuddet. De siste dagers Wikileaks forteller oss hvor mye desperasjon og frustrasjon det finnes innen den ene hypermakten USA som føler at verden er iferd med å bli post-amerikansk.

Det man da foreløpig har kommet fram til som et sentralt forslag for kontroll av internettbrukere,er at aktive bloggere bør ha et statsstemplet "sertifikat" for å være på nettet. Dette har vært omtalt mange ganger på amerikanske nettsteder. Av en eller annen uforståelig grunn interesserer ikke dette norske "alternative" nettsteder som vil bli de aller første til å bli rammet av en slik lovgivning som høyst sannsynlig vil komme i FN-innpakning om å fjerne "hate speach" fra cyberspace. Edle motiver vil bli brakt på bane.

Derfor er det overmåte interessant å lese idag at produktene som lages av infowars og prisonPlanet i USA nå er tatt vekk fra både Google og You Tube - "banned".

Wikileaks-dokumentene forteller jo at de amerikanske ambassadene,også den norske,er enorme fort for spioneri og overvåkning. Enhver burde forstå nå at når det gjelder orwellsk kontroll av folks tenkebaner, er det helt uhørt med alt demokratiet på internett.

Dagens angrep i USA på to webber,må sees som en myk opptakt til en nedkjempelse av den aktuelle liberale internettkulturen. Se denne webben for oppdatering:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt