Kjell Arne Norum

60

Sju lys i staken

Publisert: 29. nov 2010  /  1460 visninger.

Adventsbilaget til Vårt Land kom med en morsom artikkel om den elektriske, sjuarmede staken som vi ser i mange vinduer. Her kunne vi lese at det sto en sjuarmet lysestake i tempelet i Jerusalem. I Sverige har de en lang tradisjon med en sjuarmet trestake med levende lys i adventstiden. På nittentretti-tallet var det en mann som fant på å gi staken elektriske lyspærer. Dette ble veldig populært, det ser vi jo tydelig. Symbolikken, derimot, er svært uklar. Ingen kan si noe sikkert om hva som er meningen med de sju lysene.

Jeg har gjort meg mine egne tanker om dette. Jeg liker å tenke at det er et lys for hver dag i uka. Det passer godt nå i mørketiden. Jesus er lyset som skinner i mørket. Allerede de gamle profetiene gav oss denne opptakten til juleevangeliet: "Det folk som vandrer i mørket, får se et stort lys... For et barn er oss født..." De sju lysene minner meg om at Jesus gir lys for hver dag, hver uke, hele året, hele livet igjennom.

Det er også en annen måte å tenke om dette på. Etter gammel, kirkelig tradisjon er sjutallet fullkommenhetens tall. Det rommer hele virkeligheten med både himmel og jord. Sju er tre pluss fire. Tre er Guds tall - Faderen, Sønnen og Ånden. Fire er jordens tall - vi snakker jo fortsatt om de fire verdenshjørner. De sju lysene minner oss da om det store, sammenfattende mysterium - at Gud har kommet nær oss, at lyset er å finne i hans Sønn, og at lyset skinner for hele den vide jord.

God adventstid!

1 liker  
Kommentar #51

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Lars Toralf

Publisert rundt 11 år siden

 

Leif Gunnar Opheim – gå til den siterte teksten.

Det er desverre verre og dypere enn som så..

kjennskap til fyren? Send meg gjerne en melding.

---------------------------

Ikke mannen men troen han er i. Ett bilde; Vi er protestanter og ser det ut i fra det, vi har katolisme og vi har islamisme. Disse to er parallelle opp igjennom kirkehistorien, hver for seg. Ser vi i profetiene kan vi tydelig se at katolismen er antikrist sete men Islam har og er en parallell i forhold til å være antikrist sete. Islam er en samstemt utfordrer til katolismen og Satan rir også denne. Katolismen har sine 1260 år men det har også muslimene, vi kan se årstallet 1844 som protestanter kan men det kan også muslimsk historie gjøre ved hjelp av bibelen, Bahai bruker muslimsk historie til å bevise deres tro, igjennom bibelen. Bahai som "fyren" står for tror fremtiden ligger i Bahais verdenssyn og løsninger, de tror veien er igjennom deres Bab (gate to heaven/ babels tårn). De bruker altså bibelens profetier til å bevise sin rett til eksistens og med det forsøke å samle sanne kristne inn til aksept av alle religioner. Bahai står sterkt inne i FN og deres arbeid for felles forståelse og arbeid for en religiøs enhet, det sammen med det religiøse menneskerettighetsarbeidet som er tuftet på Madam Blavatski, Annie Besants og ALice A. Bailey arbeide. Disse to var satanister og FN skal samle verden inn til en enhet via også Bahai, hvor Bahai er den som trekker i ateister, humanister og vantro religiøse. De er sterkt religiøse og bygger selvet/ jeget opp imot til selv å være "Jeg Er"/ Jahve lik, altså en realisering av fallets dybder/ mening. Denne makt vil muligens gi verden unnskyldning til å anse alle fundamentale som terrorister og blinde egosenteriske mennesker som står imot verdens felles beste. Med andre ord må man legge av seg Jesus som den eneste vei/ gate til himmelen.

Dette ble jo veldig kort men i hovedtrekk er dette riktig. Underlag med sporbar dokumentasjon.

http://amazingdiscoveries.org/S-deception_UN_religion_unity_organization_Muller.html

http://amazingdiscoveries.org/AD-Spiritual-Deceptions-UN-Prayer-Room.html

Denne under er ett seminar, forelest av prof. Veith. Like greit å ta denne først.

http://amazingdiscoveries.tv/media/139/226-100K/

 

Kommentar #52

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 11 år siden

Forøvrig blandet jeg Svein Nyborg med Svein Ole Hansen som er Bahai, hva Svein Nyborg står for/ tror på vet jeg ikke. Beklager.

Kommentar #53

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Leif Gunnar Opheim –:"Forøvrig blandet jeg Svein Nyborg med Svein Ole Hansen som er Bahai, hva Svein Nyborg står for/ tror på vet jeg ikke. Beklager."

Publisert rundt 11 år siden

Bra at lyset fra staken opplyser.

Kommentar #54

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 11 år siden

Vel, nå svarte jeg deg på din tråd.., og din tro er vel tilnærmet den samme som Svein Ole Hansen...

Kommentar #55

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Tro

Publisert rundt 11 år siden

Leif Gunnar Opheim : "din tro er vel tilnærmet den samme som Svein Ole Hansen..."

 

Å tro betyr å spise! -hva som hver dag ligger på min talerken vet vel du lite om? (-siden du ikke inrømmer lyset fra den spirituelle staken)

Kommentar #56

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 11 år siden

Jeg sa:"din tro er vel tilnærmet den samme som Svein Ole Hansen..."

Du svarte: Å tro betyr å spise! -hva som hver dag ligger på min talerken vet vel du lite om? (-siden du ikke inrømmer lyset fra den spirituelle staken)

Vel, du har sagt hva du tror på og dermed hva du spiser for det er jo forklart i Guds ord.. men si meg står du også for Bahais tro?

Kommentar #57

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Hva har jeg sagt?

Publisert rundt 11 år siden

Leif Gunnar Opheim sa: "Vel, du har sagt hva du tror på og dermed hva du spiser for det er jo forklart i Guds ord"

Så langt jeg vet så har jeg kun skrevet hva Bibelen sier og ikke om jeg spiser det, men den som forstår det jeg skriv vet hva som bor i meg (driten kommer ut bak og det som blir tatt opp kommer ut gjennom munn og tastatur), den som ikke forstår oppfatter som i et speil og ender med å tillegge ordene etter eget forgodtbefinnende.

Her er noe av det Moses påstår: "cellekoden (informasjonen som er inne i det pulserende lyset i cellekjernen) gir bevissthet  som vil trone på toppen av viten hos den som ydmyker seg for den intelligente energien (som er å stole på), informasjonen i lyset vil da dekke alle behov hos mannen, "gnistene"/ "morsesignalene" vil overføre sannheter som åpner alle veier". For å gjøre en lang historie kort så baker hebreerne denne infoen inn i et ord: MeNORAH. Men det ble mye plass til overs så der er mye mer, bla de to tegnene du ser i mitt profilbilde.

PS: Det smaker godt!, mulig jeg tar et jafs.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere