Verdidebatt

Historien og planetene

... og vår framtid? I alle år har menneskene skuet ut i verdensrommet i stor undring. - Er det liv der et annet sted? Og vi gjør viktige vitenskapelige oppdagelser. Stor var min sorg, da Pluto ble degradert som planet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men i dag er nyheten, at Eris, - den 9 ende niende planeten, - den  som ble oppdaget nå nylig i bane utenfor Pluto, likevel er mindre. - Den er bare så utrolig kompakt!

Og nå begynner mine tanker på en spennende vandring. - Istedenfor å lure på om det er liv der ute, så går heller tankene mot hva disse planeter og deres oppdagelse betyr for oss her på jorda? Virkelig betyr?

.........

Fra gudeverdenen er vi godt kjent med alle de gudenavnene som nettopp har vært identisk med de nærmeste planetene, slik som 1. Merkur, 2. Mars, 3. Venus og 4. Jupiter. Ja endog 5. Saturn har vel blitt oppfattet som selve Satan, der den går i bane rundt sola i 7 års sykluser, og vil gjenopprette «Guds Orden» der individ , men også samfunn avviker fra de Lover som er nedlagt i dem. Guds lov har ikke opphørt å virke!

Da er det at jeg begynner å tenke mer historisk på de mer kollektive planetene som er oppdaget i vår mer moderne tid. Og ser en klar sammenheng, med at vi ikke lenger har dette mangfoldet i gudeverdenen, men skal fokusere på Guds Enhet – også her på jord.

6.  Uranus ble oppdaget i 1781. Den regnes som en planet som står for nye oppdagelser, individualisme og revolusjon. Det blir liksom ikke vanskelig å plassere dette inn i den franske revolusjon om «Frihet, likhet og brorskap»

7.  Neptun ble oppdaget i 1846. Denne planeten er i sin natur åndelig, men kan også ha en tendens til drømmer. En finner ofte planeten Neptun plassert i det 12 te huset hos personer med store rusproblem, har jeg lest i min hobby-astrologi. Dette huset viser til noe som er ukjent for en selv.  Derfor kan Neptuns påvirkning  slå ut i både åndelig og i mer materialistisk/ drømmende forståelse, - for å si det slik. - Kan jeg våge meg så langt som å si at vi her aner både Kristus og antikrist i historien? - For mine tanker går selvfølgelig til 1844, som er året da både bahaitroen og marxismen fikk sin spede begynnelse. Fra mitt virke som sosionom, ble jeg uhyre skeptisk til den ideologi som påberodde seg, at alle mennesker ville bli lykkelige om de slapp økonomiske bekymringer.

8.  Pluto ble oppdaget i 1930. Historisk tenker jeg på de voldsomme forsøk på forandring som satte inn på den tiden, og illusoriske forsøk på å skape kunstig enhet via krig. - Selv har jeg Pluto sentralt plassert i mitt fødselshoroskop, og forsto at det var et ord for dette. Jeg var en plutoniker. Dette er personer som virkelig sliter med forandringer. Hos meg virket disse forandringene sammen med følelsene mine, og var plassert slik at jeg ikke skulle vite hva som påvirket meg. Men det påvirket alt jeg gjorde. - Når man så har akseptert å ha vært en plutoniker i livet, blir det jo en voldsom skuffelse når vitenskapsmenn degraderer planeten til fordel for denne Eris?

9.  Eris – oppdaget 5 jan. 2005, på bilder fra 21.10.2003, og annonsert til folket 29 juli 2005. SANN! Det virkelig spennende er nå hva denne planeten representerer, og det var dette som var dagens nyhet. - Denne planeten befinner seg utenfor Pluto, og de trodde den større enn Pluto. Men nye metoder viser at den nok ikke er det, men at den er så aldeles utrolig KOMPAKT. Hva innebærer dette at en planet er kompakt? - Det vil innebære en stor massetetthet! Så da kommer vi til – hva er det denne planeten påvirker våre liv med i dag?

.........

Jeg flytter ned til jorda vår igjen og ser på hva som skjer rundt meg. Jeg har ønsket så inderlig å skape en familie med tette kjærlige bånd. Men jeg ser meg rundt og ser hvordan barn klandrer sine foreldre for at de ikke klarte oppgaven bedre, de river seg løs og skaper  andre allianser, og hele samfunnet drives ut i en voldsom eksperimentell individualisme. Kanskje denne planeten Eris varsler oss om, at vi må skape en jord der menneskene må bygge sterkere relasjoner til hverandre igjen? Slik budet om å hedre dine foreldre la opp til? Men nå må det bygges - i individene, - i familiene, i lokalsamfunnene, - i landene, - og på hele den vide jord! - Kjærlighetens evangelium skal knytte alle disse båndene. -

Men kravene er voldsomme - Vi må tilbake til Guds hensikt med mitt eget liv, og vi må hver og en overholde Guds lover for vår tid. Herfra må vi bygge alle relasjonene våre. - Dette er ikke noe overflatisk; for byggverket blir ikke sterkere enn den svakeste delen. Mange opplever en smertefull tid. -  Likevel påvirker Eris oss, tenker jeg - og hjelper oss nok om vi virkelig setter alt inn på å skaffe oss viten om vår egen skaper og hans vilje for vår tid..... For Han, den ENE Gud, -  åpenbarte sin siste vilje for menneskene i 1844, da han ga oss den  gjeldende åpenbaring for "Vår Tid". - Dette tror jeg....

Så er det litt tallmagi i disse planetene i tillegg. Vi kjenner alle bibelens 7 år sykluser, som gjør 7 tallet hellig. 8 tallet har tilhørt opprøreren i stor grad, og jeg kjenner at Enneagrammet kommet i tankene mine nå. Slik Jesu blir nitallet, - Freden – det fullkomne tallet. Dit vi nå er på vei, til en klode med større tetthet, også kalt kjærlighet i vår verden.

Så begynn å tenk! - Hvor fantastisk og stort er det at denne 9 ende planeten er oppdaget, og vi mennesker skal virkeliggjøre disse kreftene her på jord? Hvorfor skal noen planeter degraderes?

I radiogudstjenesten i dag snakket presten om at vi ber om tegn, for vi skal få tegn!! Er det ikke nettopp på himmelen vi nå har fått disse tegnene?

Håper dere er med på å undre dere videre? Dette er mine personlige filosoferinger, og må ikke utlegges som mer enn det.

Hjertelige hilsener fra mette

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt