Verdidebatt

Qaida-NUPI

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det sier seg selv at såfremt en nasjons statlige tenketank skal ha noen eksistensberettigelse så må denne institusjonen si noe sant om den situasjonen vi lever i samt lage noen prognoser for Norge oppi dette. Men hvis denne institusjonen begynner å lansere ønsketenkning framfor harde fakta, lager man en reprise på Norge i 1936-1940 hvor alt ble analysert feil. Det er et nasjonalt traume som har levd i manges bevissthet.

NUPI lider da under det syndromet at det USA til enhver tid sier og gjør,i all hovedsak er riktig. Kritikken er moderat og kommer eventuelt fra andre forskningsinstitusjoner.

Så er det opprettholdelsen av politisk korrekt tenkning,en filosofi som er den anglo-amerikanske globalistiske Weltanchauung. NUPIene ligger hele tida og vaker mellom disse to søylene: USA/NATO og politisk korrekt globalisme.

NUPI-direktør Jan Egelands artikler,som vanligvis trykkes i Aftenposten, er nærmest farseaktige da de ikke beskjeftiger seg med verden som den er, men som globalisme-reklamen vil ha den til.

Men man har også en rekke småNupier som surrer noe fryktelig rundt den samme aksen. Henrik Thune skriver om Qaida i Aftenposten 8 nov 2010.

"Al-Qaida kan ikke forstås som gjenoppvekkingen av en mørk religiøs kraft i dypet av Islams historie. (...)mer til felles med etnonasjonale terrorgrupper som Spanias ETA,enn med islamske urkrefter."

Her gjøres det da politisk korrekt et forsøk på å skille Islams historie fra Qaida,drive dem fra islam og inn i etnonasjonalisme. Det kunne ikke bli verre tenkning enn dette.

Tvertimot er det slik at i militant Islam eksisterer ikke det "nasjonale spørsmål" i baskisk forstand. islamister operer med Ummahen, verdenssamfunnet av troende,som står imot Jahiliya, det barbariske samfunn av ikke-troende,altså kafirer. Fred blir det ikke i verden før Ummahen har knust Kafirene.

Dette er urgammel islamsk historie,derfor finnes det sitater fra Ibn Taymiyah (død 1328),Ibn Kathir(død 1373) og Wahhab (1703-1792) overalt i Qaidas teoretiske skrifter og proklamasjoner.

Henrik Thune er ikke ute etter å si noe sant om dette, han er ute etter å agitere for at vi skal frikjenne Islam fra Qaida. Altså politisk korrekthet. Nå er det slik at de arabiske storavisene, som har engelske nettutgaver, har skrevet intenst mye om at Qaida reiser seg i en kraftig offensiv med nye ledere. Dette skjer i Somalia,Jemen og ikke minst Irak som er en blodpøl av Qaida-terror.  Qaida har også varslet angrep på Europa og forsøkte seg med terror i fraktfly nylig.

Hvordan skal man forklare at tusenvis av islamister hvert år selvmorder seg selv om en ikke forstår nærheten,samkvemmet med Paradis-jomfruene og Allahs respekt og nåde?

Det er ingen baskere fra ETA som driver med slikt. Det er islamsk religiøs tenkning.

Faktisk befinner Norge seg i en dyp åndelig-politisk krise da vår elite har virkelighetsangst. Det å beskjeftige seg med virkeligheten i dagens Norge er en form for sovjetisk Samizdat-virksomhet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt