Jan Hårstad

1125

Komplett tullball

Publisert: 2. nov 2010

Jeg har i likhet med mange gledet meg over Hanne Nabintu Herlands artikler hvor hun går løs på tidsånden i Norge og ikke minst polemiserer mot det forsteinete venstre som nå kaller seg "venstresiden" som om de forvaltet tradisjonen fra Welhaven og Intelligenspartiet.

Vel,vår kjære Hanne liker som bekjent ikke marxisme og det skal hun få lov til,men når hun nå i sitt siste skriv har gravd opp en nærmest intellektuell humorist,Jonah Goldberg,som sannhetsvitne for at nazismens var venstreekstrem, da havner hun i det sorte hull - det komplette tullball. "Venstreekstremismens historie" i Dagen Magazinet.

    Nå var dette debatten nylig oppe hos document.no og der var det også noen marxist-hatere som kom trekkende med Jonah Goldberg. Men Jonah Goldberg er i motsetning til Ian Kershaw ingen historiker, men en slags underholdningsintellektuell som polemiserer.Det er nesten en intellektuell bragd i seg selv å finne fram til en slik forfatter for å "bevise" at nazismen var marxistisk.

   En skulle heller anta at Herland i egenskap av religionshistoriker hadde kastet seg over Terje Emberlands storverk fra 2003: Religion og rase, Nyhedenskap og nazisme i Norge 1933-1945 (Humanist Forlag) som kaster lys over de store anstrengelsene som ble gjort under Hitler på å frambringe en ny religion som blandet hedenskap med sørlige indoeuropeiske religioner. 

   Jeg anbefaler på det vennligste Herland å legge bort humoristen Goldberg og heller skrive noe intelligent om Wilhelm Hauer,Heinrich Himmler,Hans Günther,Ludendorrfs,Alfred Rosenberg som jobbet på spreng for å lage en ny tysk religiøs Weltanschauung hvor det ikke fantes plass verken for jødedom eller marxisme.

Det å utrydde marxismen var nazismens prosjekt,ikke omvendt. De første KZs var fyllt opp med marxister til Aftenpostens store glede.

 

Kommentar #1

Vegar Monsen

30 innlegg  641 kommentarer

Michelle Tyson.

Publisert rundt 11 år siden

Min eneste erfaring med henne er hennes notoriske forelesing som prolifirerte på internett og da spesielt dagbladet sitt oppslag for min del. Hun virker som en av disse sterke kvinnene som antagelig mange menn er livredde for. Jeg ville neppe følt meg særlig trygg hvis jeg møtte henne i en mørk gate med noen tydelige ateist symboler på meg selv. Hun er nesten som en Mike Tyson med bibel.

Men hun er på mange måter ikke helt riktig skrudd sammen! Hun har et tunnelsyn som er så trang at jeg neppe kunne puttet hele KrFs velgermasse inni engang. Hun virker som en av disse som har hjertet på rette plassen men ofrer sin intellektuelle og akademiske ærlighet for å promotere sin ideologi. Hennes apokalyptiske beskjed sto nesten alene på logiske feilslutninger, stråmenn, ad hominem og en statistikk om hvor likestilte vi er i oppvasken, noe som gjør at en nesten automatisk stiller seg super kritisk til hennes fremtidige framspill. Omtrent som om noen hadde gått rundt med en liten tøygris.

Hun fikk det til å se ut som at vi var like lykklige som Sudanere selv om vi er en av verdens lykkeligste befolkninger, for ikke å snakke om levestandard. Hennes presantasjon var som en blanding av, beklager å måtte si det, Hitler og Hans Bauge, og den appellerte kun til noe dypt og infantilt, omtrent som en mor som nettopp har sett inn på rommet ditt og sett du ikke har ryddet etter 3 advarsler.

Jeg kan godt tenke meg at den konservative kristenlige delen av forumet kanskje liker henne, hun er nesten som deres egen Christopher Hitchens, hvis man ser bort i fra den intellektuelle ærligheten.

Så ja Jan. Jeg kan se hvorfor du rynker på nesten av hennes kilder, de er nesten radioaktive.

Får jeg prisen for det nye forumets første slagside?

Kommentar #2

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert rundt 11 år siden

Bare en liten kommentar til noe av det du sier innledningsvis, som jeg er klar over ikke er hovedpoenget ditt i artikkelen: Det blir i hvert fall tullete å si at nazismen er høyreekstrem. Om noe, er den venstreekstrem da nasjonalsosialister er for en sterk (totalitær) stat. At "antirasismen" (som den kalles) er et hjertebarn for mange på venstresiden forandrer ikke dette faktum. Under krigen var det nettopp politisk høyreside i Norge som gikk hardest ut mot nazistene.

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere