Mohamed Abdishazan

Alder: 35
  RSS

Om Mohamed

Muslim. Masterstudent. Pragmatiker.

En god og en ond gjerning er ikke like. Vis det onde tilbake med det som bedre er, og se, den du lever i fiendskap med, blir som en varm venn!
(41:34, Koranen)

Følgere

Et misjonsstunt?

Publisert rundt 7 år siden

En prest som ber til Allah!? Jeg trodde det var grunnleggende forskjell mellom islamsk og kristent gudsforståelse. Merkelig stunt. Og nei det at kristne arabere bruker ordet Allah eller mer vanlig Rabb betyr ikke at det er samme gudsforståelse i kristendommen og islam. Jeg mistenker at dette er misjonsstunt. Et forsøk på å få muslimer til å konvertere til kristendommen. "Kom her du! Vi tror på samme Gud".
Gå til kommentaren

Svar til Runde

Publisert rundt 7 år siden

Som jeg skriver - det naive er utopien om det perfekte islamske samfunn.tankegods man finner i vestlig/europeisk totalitarisme også - dvs kommunismen, nazismen og fascismen. Jeg mener ikke slik Runde skriver at slike straffemetoder er ikke ekstreme i norsk sammenheng og i vår tid.
Gå til kommentaren

Kort svar

Publisert rundt 7 år siden

Woho! Her går debatten unna! Det liker vi! Men uheldigvis har den avsporet til å handle om (ja, et interessant temaer, men således avsporinger) kristendommen og den moderne rettsstaten og ateisme.*

Takk for tilbakemeldingen, Oddbjørn.

Jeg tar dine innsigelser til etterretning, Hans-Petter. Og som du selv er kanskje klar over - jeg har gått inn på flere av de tingene du nevner tidligere her på forumet.

Avslutningsvis: Jeg skjønner ikke hvorfor Skartveit hevder at jeg kom med trussel. Det er jo innlysende at jeg er interessert i debatt når jeg poster (!) på et debatt-forum. Jeg vil også tro Skartveit er klar over hva patos er (?).

* Jeg er for øvrig uenig med de i tråden som hevder ateisme er illusjon eller tro. Det er mangel på gudstro - ikke noe mer eller mindre.

Gå til kommentaren

Frekkehetens nådegave

Publisert rundt 7 år siden

Jeg er ikke overrasket over at veldig høyrevridde og såkalte "islamkritikere", innvandrerkritikere (hva enn de kaller seg) som Skartveit og Storhaug driver og kritiserer oss norske muslimer og ikke-muslimer som var på demonstrasjonen mot IS. Jeg skal være kort og skrive en lengre kommentar de kommende dagene. Men spørsmålet mitt til disse kritikere som Skartveit er følgende: Hvor var dere når nesten 5000 norske borgere tok avstand fra en menneskehatende ideologi som islamismen? Skartveit har frekkehetens nådegave, og Storhaugs artikkel var guilty-by-association på sitt verste - mot en ung kvinne (som Johannessen nevner i hans kommentar). Litt morsomt all den tiden debattanter på forumet her liker ikke at den slags retorikk går andre veien (les:slå folk i hartkorn med Breivik).
Gå til kommentaren

Publisert rundt 7 år siden

Veldig god kommentar av Steenhoff. Jeg anbefaler for øvrig Akerhaugs bok for de som ønsker mer informasjon om emnet. Ellers interessant at Gule snakker om presisjonsnivå i den offentlige samtalen all den tiden han ikke praktiserer det han preiker. PS: Det skal sies at oppi gjennom årene har en rekke Frp-politikere kommet med bedritne ytringer. Spørsmålet er hvorvidt påstanden til Gule og Co har noe i seg: Hvor mye har Frp/høyrepopulisters retorikk påvirket islamistiske ekstremisme?
Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere