Annette Heyerdahl

Alder: 59
  RSS

Om Annette

Opptatt av barns oppvekstvilkår, menneskerettigheter, verdier, kultur, natur, dyr, politikk, religion og livssyn. Skeptisk til all slags overtro, markedsøkonomi, telefonselgere og FRP.

Følgere

Når kvinner velger å holde seg utenfor

Publisert over 4 år siden

Det er ikke niqab-forbud som stenger kvinner ute. Det er kvinnene i niqab som stenger seg selv ute.

Gå til kommentaren

Hvis du må reservere deg fra henvisning til abort, fertilitetsbehandling, metadonbehandling, eutanasi hvis det blir lovlig... Så får du velge en annen legejobb enn å være fastlege hvor disse arbeidsoppgavene hører med. Vi må være profesjonelle og lojale på arbeidsplassen, og da må vi noen ganger gjøre ting i strid med vår private overbevisning. Det handler om å være profesjonell. Det gjelder ikke bare leger, det gjelder alle yrker.
Gå til kommentaren

Barn har ikke religionsfrihet

Publisert over 8 år siden

I teorien skal vi ha religionsfrihet i land som har gitt sin tilslutning til menneskerettighetene. Men i praksis er det mange forhold som hindrer fritt livssynsvalg.

Det viktigste hinderet er den massive påvirkningen barn kan bli utsatt for. Menneskerettighetene gir ingen beskyttelse av barns religionsfrihet, men gir foreldre rett til å velge hva slags religionspåvirkning barnet skal få. Som foreldre er det selvfølgelig umulig å ikke påvirke barnet med verdier og holdninger. Men det viktige blir i hvor sterk grad bør vi påvirke barna våre?

Jeg kunne ønske vi var like avslappede med dette som vi er med påvirkning til hvilket politisk parti vi stemmer på. Barn kan merke hvor foreldrene står politisk, men det er ingen som sender små  barn til politiske søndagsskoler, politisk barnedåp eller driver politisk omskjæring av små babyer. Det er etablert en allmenn holdning om at barnet skal stå fritt til å velge politisk standpunkt når de er gamle nok til det.

Hvorfor kan vi ikke tenke oss at barn bør få lov til å stå like fritt til selv å velge livssyn når de er gamle nok, modne nok og interesserte?

Det hjelper lite at vi har lover som skal ivareta hver enkelts frihet og integritet når det er familiene som bryter disse prinsippene. Jeg kjenner flere eksempler på stygg religionstvang i familier. F.eks. bestemor som sier til barnebarnet som ønsker humanistisk konfirmasjon: "Hvis du velger kirkelig konfirmasjon får du 10.000 mer i gave". Bestemors utsagn oser av mangel på respekt for den unges livsvalg. Og hva lærer egentlig et ungt menneske av et slikt valg? Skal han selge sin overbevsining og integritet for kr 10.000?

Gå til kommentaren

Bekymret for ungdommen

Publisert nesten 9 år siden

Jeg er så glad for at sønnene mine har holdt seg langt unna narkotika og sykkelsport.

Gå til kommentaren

Burka, niqab og finlandshette

Publisert over 9 år siden

Hei Robin!

Du snakker om hijab, niqab og burka som om de skulle være samme type klesplagg. Den store forskjellen på disse plaggene er at hijab ikke tildekker ansiktet. Jeg kan ikke se at det er noe problem å gå med hijab i det norske samfunnet bortsett fra om man har et yrke hvor det kreves uniform, eller hvor man skal være mest mulig nøytral i verdispørsmål, f.eks dommere.

Niqab og burka derimot, tildekker ansiktet, og gir et helt annet signal til omverdenen når man ferdes ute i samfunnet. I vår kultur forbinder vi slik tildekking med kriminalitet og undergrunnsbevegelser som ikke tør å vise hvem de er. Derfor synes jeg vi heller skal putte niqab og burka i samme kategori som finlandshette.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere