Heidi Terese Vangen

Alder: 37
  RSS

Om Heidi Terese

Jeg bor i Arna med min samboer, men jeg er opprinnelig fra Oslo. Jeg er metodist og rimelig økumenisk anlagt, noe som sikkert kommer av studiene i religionsvitenskap. Er opptatt av livsvern, miljø og litteratur. Dessuten samler jeg på frimerker med smågnagere.

Jeg blogger på www.erkjennelser.com

Følgere

Publisert over 3 år siden

Jeg er begeistret for Jordan B. Peterson. I sin bok "12 regler for livet", starter han med denne forklaringen: 

"I Maps of Meaning
påsto jeg at fortidens store myter og religiøse fortellinger, særlig de som stammer fra en tidlig muntlig tradisjon, først og fremst hadde et moralsk, - ikke deskriptivt siktemål. de handlet således IKKE om hva verden var, slik en vitenskapsmann kunne ønske, men om hvordan et menneske bør handle"

Han utdyper dette videre og peker på viktigheten av at folk har de samme historiene .å forholde seg til, altså felles tro, da dette gjør verden enklere fordi folk vet hva de kan forvente av hverandre, kan samarbeide etc. Dette handler nok om det viktige begrepet: "Guds Enhet!" - Og de "Nye historiene" bygger alltid på de som har vært sendt ned tidligere, jmfr det kristne fellesskapet mellom jøder og grekere!  Det kommer aldri en helt ny lære som ikke tar opp i seg tidligere visdom, jmfr Forkynneren.

Jeg liker også Peterson. Noen ganger kan jeg synes han er litt vel uinteressert i det deskriptive, for jeg tror jo at Gud virkelig finnes - ikke bare fordi jeg også ser det som sannsynlig at en felles tro på Gud kan påvirke samfunn positivt. Men det er bare litt flisespikkeri fra min side. Takk for en interessant kommentar! 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Det er godt å ha noe å strekke seg etter i sin åndelige søken. Slik holdes troen og religionen levende i sinnet. 

Helt enig!

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Øivind Hundal – gå til den siterte teksten.

Det kan jeg være enig i. De engelskspråklige har jo ordet "faith" (i tillegg til "belief"). Det rommer litt mer. 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Ellen Hageman – gå til den siterte teksten.
Men dette handler om partipolitikken. Hagmans poeng er jo at kirken er politisk i seg selv, og som del av kirken skal vi arbeide for en bedre verden. Men de kompromissene og det maktspillet som finnes i partipolitikken - det er ikke noe for kristne. Og det kan han jo ha mye rett i.

Valget om å skrive politikken i stedet for partipolitikk, var mer estetisk enn noe annet fra min side. Jeg tenkte jeg kunne slippe unna med det ved å legge til -en.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Dagfinn Gaarde – gå til den siterte teksten.
Jeg er klar over at mine påstander og min tro kan fremkalle latter, men jeg har så mange erfaringer at jeg ikke kan benekte det. Rekken av indisier er rett og slett overveldende. Jeg håper flere kristne kan få opparbeide seg erfaring ved å gå i TRO.

Tusen takk for fin kommentar!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere