Hans Birger Neergård

Alder: 77
  RSS

Om Hans Birger

Beskriv deg selv
I Etiopia 11 år, så (sokne-)prest i Sparbu i 16 år. Fremdeles et par ganger i året til Afrika som pensjonist, prest og altmuligmann; presteskoler, yrkesutdanning, vann, skogreisning, jordbruk, vogner, menneskeverd og dyrevelferd osv.
Ellers familie, hornmusikk, gladjass, buss, trailer, mekanikk og vitenskap.

Følgere

Publisert over 4 år siden

Tusen takk for gode og kloke ord til tro og ettertanke.

Gå til kommentaren

Jeg glemte også noe

Publisert over 5 år siden

Jeg glemte også noe viktig; at Jesu herlighetslegeme også er et konkret legeme, en kropp.  Han bryter brødet helt konkret og han som kom gjennom stengte dører spiser mat for å vise at han ikke er ei ånd.   Han har fremdeles sårmerker etter korsfestelsa og spydstikket.  Han er fremdeles Guds sønn og ikke Guds munk, evenukk eller intetkjønn.  Han er brudgommen som skal feire bryllup med sin brud som er alle frelste uansett kjønn og legning. 

Mvh Hans Birger Neergård

Gå til kommentaren

Ja, men er det ikke noe du har glemt?

Publisert over 5 år siden
Rolf Larsen – gå til den siterte teksten.
Så om man husker den fgleden man hadde som frelst, og hvordan man nøt Kristi nærvær i den stunden, tenk hvor mye bedre vil ikke den evige frelsen være?

Ja, gleda i frelsesstunda er sann og reell. Jeg tror som deg at den er en forsmak på det hinsidige og at den evige frelsa er enda bedre. 

Likevel er det mange som har opplevd denne store gleda over frelsa, som likevel gruer seg til evigheta. De opplever at frelsa og gleda i Kristus har sin verdi og nytte her og nå, men gruer seg til et evig liv som ånd eller spøkelse uten kroppsfunksjoner og bakkekontakt. En åndelig salighetsrus i all evighet uten noe annet å gjøre enn å synge fortoner seg like meningsløs som dop og rus.  Å besvare deres spørsmål har du desverre glemt.

 

Opp til nå har jeg trodd at da Jesus døde for oss var det ikke bare forhenget som stengte veien inn til det aller helligste som revna, men at han også åpna den den stengte veien til Paradis, slik at vi kan få oppleve Paradis like godt og konkret som Adam og Eva, utforske den nye jord og delta i storbylivet i Det nye Jerusalem der selv bygningene er pynta som en brud til glede for de med skeive legninger. Men etter det du skriver undres jeg om du holder fast på et fysisk paradis?  Det er gode kristne med med gode frelsesopplevelser som avskriver paradisfortellinga som vitenskapelig uholdbar: I utviklingshistoria har det aldri vært noe paradis, kun en blodig kamp for tilværelsa. Mener også du at paradisfortellinga leder oss på et kroppslig villspor?   

 

Spenningssøkere kan oppleve glede over frelsa slik du beskriver den, samtidig kan tanken på sang og palmesvinging i all evighet oppleves som kjedelig. Siden vi er skapt i Guds bilde og har vår spenningssøking fra ham, er det vanskelig å tenke seg at han som stadig skaper noe nytt, konkret og håndfast, vil sitte i ro på sin trone i all evighet, bare for å høre på korsang og se på palmesvinging. Han som skapte og fremdeles fortsetter å skape her på vår jord og utvider universet så fantastisk variert og spennende med stadig nye ting for oss å oppdage, kan umulig finne tilfredsstillelse i noe som er monotont og rent åndelig. Bibelen forteller oss mye om hvordan han søker avveksling og spenning gjennom det som er konkret. Slik er det også med meg. Hva med deg og den evigheta du tror på? Du skal få siste ord i denne omgang.

Mvh Hans Birger Neergård

Gå til kommentaren

Takk Rolf!

Publisert over 5 år siden

Jeg takker for ei grundig utredning om ditt standpunkt og syn, det setter jeg pris på!

Så om du en annen gang får tid og lyst, håper jeg at du kan hjelpe meg å gi noen korte, direkte og konsise svar på de fem første spørsmålene/oppfattningene kristne ungdommer presenterer for meg.

Mvh Hans Birger Neergård 

Gå til kommentaren

BIBELENS BILDESPRÅK

Publisert over 5 år siden
Rolf Larsen – gå til den siterte teksten.
jeg ser at vi har forskjellig ståsted og tro når det kommer til Kristus og Hans brud, og hva de ulike tingene betyr.

Tusen takk for en ærlig kommentar, den er verdifull!

Jeg tar feil i mange ting og har blitt nødd til å skifte syn i mange spørsmål. Håper derfor at du kan hjelpe meg med ved å utdype ditt ståsted med det du tenker, føler og tror.  

Jeg er takknemlig for et utdypende kommentar, ikke for å vinne en debatt, men for å vite hvordan jeg bør forkynne og undervise. Jeg strever med å skjønne bildene Jesus og Bibelen bruker. Hva betyr de egentlig hvis de ikke betyr det de sier?

La meg derfor spørre:

 

 1. Hva kan vi si til ærlige og oppriktige kristne både i Norge og i Afrika, som ikke tror på legemets oppstandelse? Mange tror i stedet på ei åndelig oppstandelse uten kropp og uten kroppslige funksjoner, uten mat, uten natur, uten dyr, uten blomster, uten sex, uten noe å gjøre, uten noe å holde på med. Å svinge palmegrener tror de heller ikke på. 

   

  Hva skal vi da gjøre i all evighet? spør jeg dem. Synge, svarer de. Men kan vi synge uten hode og uten stemmebånd? Ja, svares det. Hvor lenge skal vi da synge? spør jeg i min uvitenhet. Når skal det bli en pause og litt hvile fra synginga? Nei, Aldri! Sabbaten var bare i det første paradis, ikke i det neste som er rent åndelig, hevder de. Nei, det finnes inga evig hvile, selv om slitne mennesker trøster seg med det. 

   

  Når det er slik er det fordi Bibelen taler i bilder, ikke konkret. Gud er Ånd og sitter ikke på noen trone. Gud gjorde en feil når han skapte mennesket med kropp og kjønn. Paradiset var et mistak og er nå borte for alltid. Livets tre finnes heller ikke lenger og det kommer slett ikke noe nytt Jerusalem. Men kommer det ikke pynta som en brud? Å nei, det er materialisme og sexisme.   

   

  Er synging i all evighet noe dere gleder dere til? spør jeg så. Nei, svarer de ærlig og oppriktig. Vi ønsker å leve så lenge vi kan på denne jord. Et evig liv i åndelig tilstand er ikke noe godt eller noe å se fram til. Vi har ikke blitt kristne for å få ei god evighet, men for å få beskyttelse mot Satan og det onde her og nå; for å få et godt og velsigna liv her på jord. 

   

  Disse mine gode kristne venner tolker alt billedlig. Når du sier Jesu ord er billedlig å forstå er det da noe slikt du også mener? Hvis ikke, hva er det du tror? Hva bør jeg som prest si om evigheta til folk i Norge og Afrika?

   

   

 2. Hva sier du til oppriktige kristne som tror oppstandelsa er med et herlighetslegeme med alle kroppsfunksjoner intakt og som gleder seg til å skue og lovsynge Herren og svinge palmegrener for ei stund, men som synes det må bli kjedelig å gjøre det samme i all evighet? 

   

   

 3. Hva sier du til oppriktige kristne som gleder seg til at Jesus skal åpne den stengte veien til Paradis slik at vi kan få møte Herren, oppleve Paradis like godt som Adam og Eva, utforske den nye jord og klatre i fjell, drive risikosport og delta i storbylivet i Det nye Jerusalem?

   

 4. Viser ikke Jobs bok at Gud driver risikosport når han inngår veddemål med Satan? Er ikke Gud en spenningssøker når han lar Satan komme tilbake til sin himmel? Viser ikke Jobs bok at Gud ikke er fornøyd med bare å sitte på sin trone, høre på lovsang og se folk svinge med palmegrener i all evighet?

   

   

 5. Du tolker Bibelens utsagn som bilder og det er lov. Likevel står bildene om Gud som spenningssøker der. Likedan er bildene om Kongesønnens/Lammets bryllup polygame, trans og samkjønna selv om mange misliker det. Hvorfor bruker Bibelen og Jesus slike bilder hvis de ikke er sanne på ett eller anna vis? 

   

 6. Hva uttrykker bildene etter din mening? Hva er det de forteller deg? Jeg vil gjerne lære noe om det.

   

   Mvh Hans Birger Neergård

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere