Ola Garli

Alder:
  RSS

Om Ola

Følgere

Ta vare på de som fremdeles står

Publisert rundt 3 år siden

Vi mange, mange som begynte studiene midt på 1970-tallet, er nå på vei ut. For min del har timetellingsveldet, som det er blitt kalt, ødelagt noe av presteidentiteten og representerer energilekkasje og tapt yrkesstolthet. Så, rekruttering er viktig, men det er også bevaring av de som ennå står i jobb, men som teller på knappene: «Vil jeg være med lenger?» Gi meg friheten tilbake, så skal jeg vurdere det.


Gå til kommentaren

Viktig

Publisert rundt 4 år siden

Kunnskap som dette er viktig å få fram.  Jeg vil også anbefale et youtube-søk på dr. Bill Warner. Han er veldig «fakta-basert» i sin analyse av Islam.

Gå til kommentaren

"Catch the Jew"

Publisert rundt 4 år siden

Etter å ha lest Øyvind Håbrekkes innlegg kom jeg til å tenke på det journalisten Tuvia Tenenbom, skriver i den nylig utkomne boken "Catch the Jew!" (på norsk «Ta jøden», norsk utg. 2017.) Han er selv født og oppvokst i Israel, bosatt i Tyskland. Han skriver uformelt, utilsløret og satirisk om opplevelser fra sin syv måneders lange reise på landevei og bygater i Israel og på Vestbredden i 2014.

Selv om det blir mye tekst her, vil jeg sitere et avsnitt som gjorde sterkt inntrykk på meg, og som har med saken å gjøre.

En dag følger han Itamar, en eks-jøde som er reiseleder og guide for en gruppe italienske turister. Stedet er Yam Vashem, Holocaust-museet i Jerusalem. Tenenbom skriver (For å klargjøre teksten deler jeg opp i avsnitt.):

Idet vi går fra seksjon til seksjon på dette museet, gjør Itamar sitt beste for at historien  om den annen verdenskrig skal bli samtidshistorie.  Han oppnår dette beundringsverdige målet ved å trekke sammenligninger mellom da og nå. Hvis du er forvirret og ikke vet hva dette betyr, så la meg klargjøre: mellom gårdagens nazister og dagens israelere. «I Israel i dag blir afrikanere satt i konsentrasjonsleir», sier Itamar og refererer til sudanske og eritreiske immigranter.

Tenenbom fortsetter: Jeg har hørt om forskjellige problemer med disse afrikanerne, selv om jeg aldri har hørt om at de blir satt i konsentrasjonsleir. Men rett skal være rett – jeg skriver et notat til meg selv om å treffe disse afrikanerne og dessuten å sjekke hvorvidt det foregår tvangsarbeid eller drives  krematorier i Israel. Vi beveger oss til en annen seksjon med andre døde jøder, der en normal besøkende på dette museet får vite om den mest intense fasen av masseutryddelser av millioner av jøder, men eks-jøden er opptatt av andre ting. Han sier: «Med begynnelsen på nederlaget i 1942 starter det som kalles 'utryddelsen av jødene'. Det dere ser her, er alt sammen sett med jødiske ofres øyne, dette er jo et jødisk museum. Men det dere ser her, med nazistene og jødene, skjer også i dag, i Palestina. Det som skjer her i Israel er Holocaust. I dag gjør den israelske hæren det samme, og den amerikanske hæren også.»

Tenenbom fortsetter: Vi beveger oss til seksjonen for ghettoen i Lodz, der den beryktede «Gi meg barna deres»-talen til Chaim Rumkowski blir vist på en skjerm. Rumkowski var lederen for Lodz-ghettoen, utnevnt av nazistene, og i september 1942 krevde de å få 20.000 jødiske barn i den hensikt å brenne dem. Rumkowski fikk ordre om å levere barna, og 4. september 1942 holdt han denne talen til sine medjøder: «Et fryktelig slag har rammet ghettoen. De ber oss gi fra oss det beste vi har – barna og de gamle. Jeg kunne aldri forestilt meg at jeg ville bli tvunget til å bære dette offeret frem til alteret med mine egne hender. I min fremskredne alder må jeg strekke ut hendene og trygle. Brødre og søstre: Gi dem til meg! Fedre og mødre: Gi meg deres barn!»

Tenenbom fortsetter: Disse rystende ordene blir avbrutt av Itamars stemme i det han fortsetter å sammenligne jøder og nazister: «De palestinske myndighetene henretter i dag mange mennesker på ordre fra Israel.»

Vi kommer til seksjonen for massedrapene på jøder og får se jøder som graver sin egen grav i forskjellige land erobret av den tyske hær. Og Itamar, den selvutnevnte historiker, kommenterer: «80 prosent av drapene ble utført, ikke av nazistene, men av lokalbefolkningen».

I likhet med Israel kommanderte nazistene andre til å drepe. Strålende.

Det er på tide å snakke om «Den endelige løsning på det jødiske problem», nazistenes beryktede mesterlige jobb med å drepe jøder. Itamar snakker.

«Vi har ingen ordre fra Hitler som sier: 'Drep alle jøder i Europa'. I dag vet vi at drapene på jøder ikke var noe som begynte ovenfra, men noe som kom nedenfra med soldater som opplevde død rundt seg – fra partisaner, for eksempel– og måtte finne ut hvordan de skulle hanskes med det. Så førte det ene til det andre, og folk dreper mer og mer. Jeg kan gi dere et eksempel fra mine egne opplevelser da jeg tjenestegjorde i den israelske hær. Jeg arresterte to hundre, tre hundre palestinere, noen ganger små barn, og noen ganger banket jeg dem opp og plasserte dem på en lastebil. Uten å stille noen spørsmål. Siden jeg selv har opplevd dette, kan jeg se meg selv gjøre det samme som tyskerne gjorde.»

Tenenbom fortsetter: Det er interessant å se hva EU-menneskene er opptatt av for tiden: å bruke Yad Vashem, monumentet for millioner av jøder som ble slaktet ned for deres hender, som en plattform for giftig propaganda mot de som overlevde nedslaktningen deres. Når du går inn hit med Itamar og ser de døde fra Auschwitz, men hører Palestinas navn, ser en nazi-offiser på en video, men hører navnet Israel, kan du ikke benekte hvor enormt effektiv Itamars propaganda er. Når du forlater Yad Vashem etter å ha vært på rundtur der som den europeiske generøsitetens gave, sitter du igjen med dette: Polakkene arresterte seks millioner palestinere, som deretter ble gasset i hjel av jøder i Tel Aviv og senere brent i krematoriene i Treblinka, som ble drevet av palestinere på Israels ordre.

(...) Nå for tiden lærer jeg mer enn jeg noensinne har hatt lyst til å lære om Europa. Jo mer jeg går rundt i dette landet, jo mer ser jeg dem: NGO her, og NGO der. Jeg synes det er smertefullt å se unge europeere som reiser til dette landet bare for å suge inn i systemet sitt litt mer hat mot jøder enn de allerede har.

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden
Grove psykologiske overtramp? Nei. (Bare spør de som faktisk har vært utsatt for slikt.)

Jeg var kanskje vel bombastisk der, ja.

Gå til kommentaren

Publisert over 4 år siden
Søren Ferling – gå til den siterte teksten.
De bliver derfor chokerede, når de rammes af erfarne og vidende menneskers bedømmelse af deres ideologiske forestillingsbilleder, som de troede fast på var den skinbarlige virkelighed som kun onde og dumme mennesker kunne være uenige i.

Bom. Voldsretorikk og trusler fra "erfarne og vidende mennesker ... "?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere