Pia Sæther

Alder: 40
  RSS

Om Pia

Følgere

RE: Det handler om bibelsyn

Publisert over 12 år siden

 

03.09.09 kl. 10:59 skrev Espen Ottosen:

Men fra første stund holdt kristne fast ved at en del forordninger fra Det gamle testamente ikke gjaldt alle kristne, men var en del av den gamle pakt. På den bakgrunn blir det litt pinlig å lese sleivete påstander om at kristne som vil være bibeltro må ta på alvor at straffen for homofile handlinger er dødsstraff. Kristne har aldri ment dette. Strafferammene i Det gamle testamente er en del av lovene for det gamle Israel, ikke ord som forplikter oss i dag.

Et viktig poeng er at kristne tror at dette opprinnelig var Gud/Jesus sin holdning. Disse lovene blir hevdet å skulle komme fra det samme Gud som kristne tror på i dag. Derfor er det interessant å reflektere over hvorfor og eventuelt hvordan dette har endret seg.

Gå til kommentaren

Ikke så veldig dramatisk

Publisert over 12 år siden

Kopi fra VG:

- Vi må bare beklage det som er skjedd, rett og slett. Det var en misforståelse som oppsto, og musikkgruppen skule aldri blitt stanset, sier kommunikasjonssjef Jon Berg til Vårt Land.

Han begrunner misforståelsen med at det musikalske innslaget som skulle finne sted under bespisningen, ikke sto i det opprinnelige programmet. Det kom dermed overraskende på politikerne.

Gå til kommentaren

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Brann

Publisert over 12 år siden

Poenget er at du presenterer et budskap om islam til mennesker som ikke er islam-eksperter. Du trekker fram noen få sitater der det f.eks. står at "du skal slakte de som ikke tror". Da er det like lett å trekke frem et sitat fra bibelen der det kan stå noe slikt som at "de vantro skal bli hogd ned".

Det er som med statistikk, man kan snu og vende på det så mye man vil. Når man forsøker å "sverte" islam på den måten, bli det veldig lett å "sverte" kristne på samme måten.

Når det er sagt, så er bibelen er en veldig rar og vanskelig bok, og det er sikkert koranen også - uansett versjon ;)

 

God helg!

Gå til kommentaren

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Brann

Publisert over 12 år siden

Fra NT 

Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter, og en time han ikke kjenner, og hogge ham ned og la ham dele skjebne med de vantro.

 Så ser du at Gud er både god og streng – streng mot dem som er falt, men god mot deg dersom du holder fast på hans godhet. Ellers blir også du hogd av.

Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder, driver med hor og trolldom, avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.»

Fra GT

Og den som spotter Herrens navn, skal dø; hele menigheten skal steine ham. Enten han er innflytter eller født i landet, skal han steines når han spotter Herrens navn.

 

Det finnes sikkert mange flere også.. Forøvrig blir det hevdet at moseloven ikke gjelder for oss i dag. Likevel er det vel slik at dette kom fra Gud en gang i tiden, den samme Gud som vi tror er Jesus, og disse lovene var gjeldende for jødene på den tiden.

Gå til kommentaren

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Brann

Publisert over 12 år siden

Jeg viste faktisk til meg selv, at jeg hadde et forhåndsbestemt budskap og prøvde å argumentere for det med å plukke ut enkelte bibelvers. Akkurat slik forfatteren av "Islams sanne ansikt".

 

13.08.09 kl. 15:51 skrev Gunnar Lund:

 

13.08.09 kl. 15:35 skrev Pia Sæther:

 Ja og bra er det! Jeg har heldigvis ingen planer om å brenne prestedøttre med det første.

Dette illustrerer på en fin måte hvordan man kan bruke utvalgte sitat til å forkynne et forhåndsbestemt budskap... :)

Det var jo du som kom med et sitat som ikke har noe med oss å gjøre lengre, og når jeg viste deg det så mener du at jeg kommer med et forhåndsbestemt budskap. Vi har ikke noe med moseloven å gjøre. De 10 bud, Guds morallov kan ikke oppheves av noen, de er evige. De 10 bud er kjernen og fundamentet for all lov.

 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere