Pia Sæther

Alder: 40
  RSS

Om Pia

Følgere

Biskop og dåp

Publisert rundt 12 år siden

Biskop i Møre er i hardt vær. På NRK sine nettsider kan vi lese:

"Biskopen mener at en dåp i bedehuset må stadfestes på en gudstjeneste før barnet blir medlem i kirken.

Aleksander Aasen Knudsen bekrefter til DagenMagazinet at han går ut av Bispedømmerådet på grunn av biskopens reaksjoner på bedehusdåp."

Jeg lurer på hvorfor man ønsker å være medlem i kirken, når man ikke ønsker å være fysisk tilstede i kirken? Hva er logikken i det?

Gå til innlegget

Evig liv... gjeeesp

Publisert over 12 år siden

Etter mitt syn er Jesus sin død og oppstandelse selve kjernen i kristendomen. Denne merkelige handlingen, der Gud forutser og går til sin egen død, skal være alle mennesker sin redning. Håpet om evig liv, fred og hvile i himmelen, står sentralt.

Dette budskapet ser nå ut til å være vanskelig å gripe, ganske kjedelig, og rett og slett lite givende.

Vi nordmenn må helst ha noe å engasjere oss i! Derfor har man laget seg en kultur der en passer på å til en hver tid ha noen kampsaker i samfunnet - gjerne kontroversielle saker som får opp pulsen.

Den hellige ånd skal være noe feelgood-aktig som skal hjelpe oss til å realisere våre drømmer (som Gud naturligvis har plantet i oss). Vi vil helst oppleve nye fantastiske ting med Gud, og gjerne bli fornyet i samme slengen.

Vi går rundt og forventer å bli ledet fra grønne enger til gode gjerninger, og tenker ikke så mye det verket Gud allerede har gjort.

Av alle innleggene på verdidebatt.no, er det ikke så mange som handler om Jesus sin død og evig liv. Er det rett og slett ikke engasjerende nok?

Gå til innlegget

Kristendom?

Publisert over 12 år siden

Mange mennesker jeg kjenner, som har vokst opp i kristne hjem, har gått på bedehuset, i kirken i alle høytider, vært døpt og konfirmert - tror fortsatt at kristendom er å mene og gjøre de "rette" tingene.

Det er faktisk ikke så rart. Sist jeg var på bedehuset ble det holdt en lang tale om skolepolitikk. I avisene kan vi lese kronikker om hva kristendom egentlig er - og får presentert et politisk budskap der Jesus blir nevnt i forbifarten.

Jeg stiller meg virkelig undrende til hvorfor man har gjort kristendom om til politikk. Alle disse meningene om hvordan samfunnet bør styres, står som en diger mur som holder alle annerledes tenkende på god avstand.

Når man så effektivt holder folk unna kristendomen, blir resultatet det vi ser i dag. Det er med andre ord de kristne selv som står for avkristningen av Norge.
Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere