Espen Utaker

Alder: 55
  RSS

Om Espen

Kommunikasjonssjef på Diakonhjemmet.

Følgere

Troverdig av Ghozlan, Gule og Anfindsen

Publisert over 5 år siden

Når jeg leser denne debatten slår det meg hvor faktabasert debatten prøver å føres fra Ghozlan, Gule og Anfindsen, og hvor mye synsing det er fra andre siden. Jeg har ikke lest Storhaugs bok, men kun anbefalinger og slakt fra ulike sider. Elgvin kom med sin slakt i Morgenbladet, mens Ørjasæter tok oppgjør med Elgvin og slukte Storhaugs bok rått. Storhaugs bok har jeg forstått henviser til svært mange kilder, som tilsynelatende gjør den mer troverdig. Men når en ser hvordan "fakta" blir tilbakevist av Gule og Ghozlan, bør det ringe en varselklokke når det gjelder Storhaugs kildehenvisninger. Det er ikke lett for utenforstående å sjekke det. Derfor blir Gule og Ghozlan svært troverdige kilder, som det også er lett å sjekke, særlig her i denne tråden. 

Veldig synd at Gules sin kritikk av Storhaugs bok ikke har nådd enda lengre ut. Ørjasæter får overskriftene, mens de som virkelig har satt seg inn i feltet, dessverre går under radaren.

Jeg vet ikke hvordan islam.no modereres, men når Storhaug og Kahrs mener den unge terroristen var en del av Ghozlans nærmeste nettverk på grunn av de mange innleggene, så er det å ta rimelig hardt i. Om det er antall innlegg som er kriteriet, så vil også Kahrs være i det absolutte innerste nettverket hos Verdidebatts moderatorer. Men det er ikke helt sikkert Kahrs og VDs modertor er 100 enige i alle innlegg likevel. 

Gå til kommentaren

Kritisk refleksjon og Koranen

Publisert nesten 6 år siden

Jeg skal ikke blande meg mye inn i debatten her, men jeg ble veldig nysgjerrig etter å ha lest om din reise, Anfindsen og veldig bra at du deler den.

Jeg har intrykk av deg som en reflektert og belest person, ikke minst på mye som går på kritisk tenkning. Jeg stusser ikke over at du har vurdert eller vurderer å forlate din kristne tro, mer at islam og Koranens trovedighet er et bedre alternativ enn f,eks et rent ateistisk livssyn eller et kristent / bibelsk syn.

Islam har slitt lenge med manglende kritisk metode mot for eksempel hvordan Koranen ble til. At det fantes flere versjoner (ikke ulikt Bibelen), og at den ble redigert i ettertid, skrevet av sekretærer osv. Alt ganske likt Bibelen, i så måte. Forskjellen er vel at Koranen er en uforanderlig urbok som befinner seg i himmelen, mens Bibelen kun er inspirert av Gud (i beste fall). Kristne har altså et mye større handlingsrom i forhold til sin hellige bok enn del muslimer har til Koranen.

Og når man da vet at Koranen har blitt til over tid, blitt redigert i ettertid, ikke har vært utsatt for hermeneutisk deduktiv metode fra islamske lære osv, så tenker jeg at Koranen som Guds ufeilbarlige urbok må være litt utfordrende å feste 100% lit til for deg som er opptatt av vitenskap og kritisk tenkning? Mulig jeg tar feil? Og mulig dette er en avsporing av debatten. Da kan du bare la være å svare. 

Gå til kommentaren

Eggen tar kaka

Publisert over 6 år siden

Det er jo en grunn til at de sender spenningen og ventingen fra Gratttishaugen vel så ofte som de sender Bårs stavbrekk i reprise. Til og med mine barn synes ventingen på Eggen i svart/hvit-reprise er vel så spennende som dagens TV-sendte langrenn. Langrenn minutt for minutt kommer ikke alltid opp mot å øa kamerane vente på passeringspunktene.

Gå til kommentaren

Sterk, vedvarende temperaturøkning

Publisert over 7 år siden

Det finnes dessverre lenger ingen tvil om at jordens temeperatur øker. Bevisene er så uomtvistelige at det er merkelig at klimaskeptikere fremdeles har tilhengere, og ser ut til å få flere mens temperaturøkningen skjer rett utenfor vinduet. Disse resultatene står en enstemmig vitenskapsverden bak. Man skal lete lenge etter et vitenskaplig område hvor forskerne er mer enig. På den bakgrunn er det merkelig at skepsisen mot vitenskapen øker. 

Frode Meland har skrevet det viktigste. En kan ikke måle klimaet ut fra ett år eller en måned, men været vi i desember har hatt i Norge, er det som venter oss i fremtiden. Temperaturen har vært 5.8 grader varmere enn normalen i desember.  I Oslo vil temperaturen gå fra minus 5 i snitt i vintermånedene til 0 grader i perioden 2070-2100. http://www.yr.no/nyheter/1.6500252

Antall skidager i Nordmarka har sunket med 25 % siden målingene startet for 100 år siden. http://www.dagsavisen.no/samfunn/bedre-fore-var-det-for-og-verre-blir-det/

Så hvorfor er det så viktig å bestride vitenskapen og nekte at klimaendringene er reelle? Er det for å slippe å gjøre noe med det? 

Gå til kommentaren

Suveren etterbruk av OL på Lillehammer

Publisert rundt 8 år siden

Om noen vil lese Erik Unaas sin innsiktsfulle artikkel om etterbruk av OL på Lillehammer, finnes den her. Den setter Hans B. Skasets kritikk av etterbruk i et underlig lys. Men det er Unaas som sitter på faktaene i saken:

http://www.sportsanalyse.no/wip4/ol-saken-trenger-fakta/d.epl?id=214998 1

Og at det skulle være noe problem med etterbruk av anleggene i Oslo-regionen er helt usansynlig. Problemet per i dag er jo for mye bruk av anlegg som f.eks Holmenkollen, hvor det ikke er lett for vanlig folk å trene lenger, i myldere av skiklubber som trener der.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere