Ellen Hageman

Alder: 50
  RSS

Om Ellen

4-barnsmamma og teolog. Bidrar ikke til BNP, men kaller meg feminist læll. fruhageman@gmail.com Instagram: @fruhageman

Følgere

Publisert nesten 3 år siden

Bra! Det er bare jeg som har en hang-up på kirken som politisk størrelse i samfunnet, og en trang til å understreke det der jeg har mulighet!

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden
 Jeg også har etterhvert begynt å tenke at det kan være en god ide å utvide grensen for selvbestemt abort og erstattte nemdene med en nøytral rådgivning / samtale tjeneste for kvinnen omtrent slik Østborg foreslår.

Jeg har ikke helt fått med meg om Østborg mener denne rådgivende gruppa skal være obligatorisk eller ikke. Selv tenker jeg at den bør være det etter uke 12. Før uke tolv er jeg usikker. Men mitt poeng med den enorme tilgangen på usikret informasjon på tettet, gjør vel at jeg heller til at en NIPD-test bør kobles til en obligatorisk rådgivning. Hvordan man skal få det inn i loven uten en massiv motstand, er jeg usikker på. Har du noen tanker om det?

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Beklager sen tilbakemelding her... Men på bakgrunn av det du skriver blir jeg veldig nysgjerrig på hvordan du tenker at en abortlov bør utformes? Tenker du at den loven vi har er god nok, eller tenker du , som jeg heller til, at vi bør utforme  en ny lov? 

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden
Hagman foreslår av den grunn at kristne bør holde seg unna politikken. Ja, jeg bare nevner det!

Men dette handler om partipolitikken. Hagmans poeng er jo at kirken er politisk i seg selv, og som del av kirken skal vi arbeide for en bedre verden. Men de kompromissene og det maktspillet som finnes i partipolitikken - det er ikke noe for kristne. Og det kan han jo ha mye rett i.

Gå til kommentaren

Men vekst?

Publisert nesten 3 år siden

Hei, Njål! Men tror du at Den norske kirke kommer til å oppleve vekst med det første? Jeg har mine tvil. Det er jo ikke det at det ikke er kirkevekst i Norge, særlig gjelder det immigrant-kirker. Men også i ulike frimenigheter vokser menighetene særlig blant unge voksne. Jeg tror ikke Den norske kirke verken bør "herme" etter dem eller ta opp konkurransen. Jeg mener vi må tenke kirke i mer økumenisk betydning. At folk opplever at de finner fellesskap et sted, kan handle om ulike preferanser for fromhet eller rett og slett ulik smak. Det får vi bare respektere, tenker jeg.

Noen ganger er både det vanskeligste og riktigste å gjøre, å rett og slett gjøre ingenting. Jeg tror mer det er ting i samfunnet, utenfor kirken, som påvirker om folk kommer til å søke seg til kirkene i framtida. Dersom vi skulle få store uroligheter av et eller annet slag, kan det være at folk søker tilbake til kirkene. Men når folk har det trygt og godt i en relativt godt organisert velferdsstat der tidsklemme og karriere spiller hovedrollen, da er det nok lite plass igjen for kirken i folks liv. 

Men det betyr altså ikke at jeg mener kirken er uviktig på noen måte! Snarere tvert i mot. Vi må bare tenke teologisk om den rollen vi har i det sekulære samfunnet og avfinne oss med realitetene i stedet for å ønskedrømme.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere