Elisabeth Hoen

Alder: 48
  RSS

Om Elisabeth

Født og oppvokst i Oslo. 45 år.
Se CV på Linkedin. Nettsted: http://debatt1.no/


Følgere

Publisert nesten 3 år siden

Jeg tror det handler mest om at fra Høyre opplever Krf mer respekt for sitt syn, mens på venstresiden blir de latterliggjort og fra noen også hatet. Det er nok ingen god følelse for mange i Krf. Dagsavisen har jo satset på at komikere fronter debatten for seg, som Tusvik, der Krf blir kalt for mørkemenn m.m. Det er nok sårende. Så jg forstår mange i Krf ikke orker venstresiden. 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Morten Slmonsen – gå til den siterte teksten.
Jeg er enig med Arne Danielsen at hun har gjort en nyttig/viktig jobb til tider. Men noe er viktigere enn sakene, det er anstendigheten, sannheten og ærligheten. Her har jeg nå etterhvert mistet tiltroen til Listhaug. Du må gjerne innvende at det gjelder andre politikere også, men det unnskylder ingenting. 

Jeg synes hele kommentaren din var veldig fin og jeg er langt på vei enig. Jeg har tenkt mye på `ytringsfriheten` i det siste pga sosiale medier og meldinger som kommer fra folk derfra om at de blir utestengt og får slettet innlegg. Det virker for meg som at ytringer av type de Listhaug ofte kommer med har lett for å bli klaget inn med begrunnelse om hatytringer, f.eks. Nå har jeg hørt at noen påstår at hennes siste post som her diskuteres både er løgnaktig og legger til rette for hat. Men hennes post er vel ikke klaget inn av noen? En kan klage ved å vise til `hatprat`, i dette tilfelle mot en folkegruppe, romfolk. Jeg vet at satirikeren Thomas Knarvik (Hebdo) ofte blir utestengt og jeg hørte også nå at Eva Thommassen (pro-syria aktivist) også er (permanent) utestengt. Felles for disse er at de blander inn ting som kan tolkes i feil retning og som kan inneholde usannheter. Men en skulle tro det var verre at en politiker drev med slikt enn enkeltpersoner som ikke har posisjoner. Men førstnevnte blir nok aldri klaget inn til fb. Men meninger er jo ofte sånn. Personlige meninger - kan de være sanne hele tiden? Nei. Og da er vi litt over i reaksjonsytringer. Jeg tenker at Listhaugs virke, spesielt på det sosiale mediet fb, handler mye om å reagere. Formen på dette, korte poster med utropstegn bak er en typisk reaksjon på noe. Reaksjoner er ofte usaklige. Men det finnes ofte et eller flere poenger likevel. St. Halvardshjemmet var en suksehistorie, kirkens bymisjon kunne drevet 2 år til, men kommunen sa nei - Inga Marthe Thorkildsen har beklaget flytteprosessen, nok fordi den menneskelige faktoren i dette ble oversett. En kunne derfor planlagt nedleggingen på en annen måte - og over flere år - men kommunen ville ikke det. Ville helst bare gjøre det fort. Derfor kom det klager, og Listhaugs reaksjon kommer derfor ikke ut av ingenting. 

Er det viktig at folk viser reaksjoner i samfunnet vårt? Eller mener vi at det må unngås og at det ikke passer seg? Mener vi at hvis folk gir verbalt uttrykk for frustrasjon, så skal de miste jobben sin? De fleste av oss kjenner igjen en reaksjon og man bør nesten ta det for det det er. Listhaug ser ut til å mene at krav om bad på hvert rom ikke må omfatte de som allerede trives på sitt sykehjem (noe det virker som alle mediefolk mener at det må gjøre) + at hun ikke støtter det å gi overnattinger til en gruppe folk - slik hun ser det. 

 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Hvis vi går tilbake til Jesus sin tid ble det lagt vekt på at prester ikke skulle kombinere ekteskap og familie med det å være prest for menigheten. Men Luther gikk inn for at prester godt kunne gifte seg. Så ble det slik i den kirken Norge tilhører. Når en prest ikke engang klarer å vie hele sitt liv til menigheten og det ånedelige, men kan giftes, skilles og giftes på nytt, så kan ikke presten nekte to likekjønnede å gifte seg. Presten har selv sviktet - hvis vi ser til Bibelen ang dette - så skal presten holde seg til det åndelige. Men presten vil ha alt ved siden av..."men ikke f....en...om han skal gi etter for likekjønnede. Kun for meg selv!"  - holdning synes jeg det er for de prester som har ektefelle selv, men nekter likekjønnede det.

Jeg mener det er noe dypt urettferdig som foregår hvor en lemper på reglene for seg selv, men ikke for andre. En skal selv ikke nektes kjærlighet, det er galt, selv for prester. Men for andre grupper, som homofile, så nekter vi dem det. 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Hei igjen! Jo, jg er skeptisk til uttrykket subjektiv opplevelse fordi det kan høres ut som om noe en person har funnet på. I tillegg er jg opptatt av at alle har rett på kjærlighet, hvis mulig. Heterofile blir det ikke stilt spm til ang dette, mens homofile blir av mange forventet skal avstå fra kjærlighet. Det er galt, mener jeg. Det skal være like selvfølgelig for en homofil å søke kjærlighet som for en heterofil. Vil en avstå fra dette kan en selvsagt det. Men jg synes ikke homofile bør gjøre dette mer enn at en heterofil bør gjøre det. Husk og selv prester klarer ikke å avstå fra ekteskap, heller ikke skilsmisser. De kan derfor ikke favne alle mennesker lenger fordi de skal ha alle muligheter selv, men mange av dem vil nekte andre det samme. Det er uhørt! Ikke engang dem klarer å motstå noe som helst selv om de er prester. Hvis en tiltrekkes motsatt ytre kjønn er det helt greit, mens det ikke er det hvis en tiltrekkes samme ytre kjønn. Det er å gå etter person. Jeg er helt i mot søik tankegang. Det er visse handlinger jg mener bibelen vektlegger en skal avstå fra. Analsex. Men jg tror heterofile driver med det også, derfor går de heller etter den homofile persinen for å skjule egen synd som ingen vil snakke om. Frekt er det, slik jg der det.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Håkon Hovda – gå til den siterte teksten.

Takk for kommentar. Jeg synes du forklarer godt hva du mener og jeg forstår det. I denne saken tenker vi nok ulikt på det. 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere