Henrikke Wilhelmsen

Alder: 49
  RSS

Om Henrikke

Følgere

Hva man setter sin lit til.

Publisert over 8 år siden

Hva man setter sin lit til er det avgjørende, tror jeg. Det er Gud, ikke materiell trygghet, vi skal sette vår lit til. Derfor er det vanskelig for den rike å komme gjennom nåløyet. Han har det så trygt og godt. Kameler kneler. Hvor ofte er en rik mann så i nød at han gjør det samme? Og opptatt av ting bærer han kanskje ikke så mange av andres byrder heller?

Gå til kommentaren

Spise på urett vis.

Publisert over 8 år siden

Unnskyld at jeg kommer med et spørsmål, men hva kan det bety at man spiser på urett vis? Takk for interessant tråd!!

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Tilføyelse til min kommentar:

Alt er ferdig så glem prestasjonsangst og redselen for ikke å presetere nok. Ikke la frykten drive deg.

Å være den perfekte tjener er det dummeste prosjektet jeg noen gang har startet. Det ligger mye redsel i det. Vi trenger derimot å innse hvor lite det er å frykte og dermed tjene på naturlig vis.

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Trygt fordi det holder en okkupert med noe som hindrer en i å føle.

Følelser kan ikke kontrolleres. Man kan ikke bestemme hva man skal føle. Heller ikke hvilke tanker som kan dukke opp kan man kontrollere. Ikke hvordan andre kommer til å reagere om man viser hva man føler, ærlig og åpent.

Å ikke ha noe å gjemme seg bak er skummelt og sårbart. Man gjemmer seg ved å si: " ikke noe er i vegen med meg" samtidig som kroppen skriker: " jeg trenger omsorg". Man tør ikke vedkjenne seg det kroppen trenger. Man tror ikke noen vil bry seg. All denne "svakhet" (behovene) kroppen har som man tror man ikke kan få tilfredstilt. Som å få prate ubekymret/uhemmet, sitte inntil noen uten tanke på at man kanskje tar for mye plass (dvs egentlig ikke er velkommen så nær), uttrykke følelser spontant og fritt,-- kunne føle samhørighet med andre!

Kjærlighet skaper enheten der det spesielle ikke sees på som en trussel, men integreres naturlig. En byrde av vonde følelser er en trussel mot et vennskap og holdes derfor unna, ved å distrahere seg med fysisk aktivitet, ritualer, telling, sulting m.m. Og for all del ved å isolere seg for å være på den sikre siden, ikke risikere avvisning, nok en gang.

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Jeg hang meg opp i de samme ordene sist gang jeg hørte dem i kirka, " for alt er ferdig". Ordene hang ved meg etter det og har ennå ikke sluppet. Jeg ble plutselig glad av de uten å ha tenkt en tanke, og fordi jeg ble glad lurte jeg på hvorfor. Jeg tenkte da at det har noe med ansvar å gjøre og at jeg kanskje bekymrer meg helt uten grunn. Alt er allerede gjort rede for så jeg trenger ikke tenke meg til noe, men få svar fra Gud. Jeg er ikke nødt til å gjøre noe spesielt fordi alt er i orden. Jeg trenger ikke å bære byrden av ansvar for at verden og jeg har ondskap i seg. Jeg trenger ikke å bære skam men la Gud oppløse den for meg. Jeg trenger ikke lage paradis på jorda, rette opp i noe, fordi paradis er allerede eksisterende.  Jeg kan ta imot det jeg trenger når jeg trenger det.

Jeg har lagt listen for høyt. Det er nok mye stolthet i det som er godt å slippe.

Så er ordene " kom, for alt er ferdig", noe man har funnet på på bakgrunn av Jesu ord på korset (fullbragt)?

Paradis er tilgjengelig for deg nå. Det er bare å ta det imot. Og ikke tvil på at du er verdt det. Jesus led for å gi deg tilgang til det.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere