Bjørn Aakre

Alder: 76
  RSS

Om Bjørn

Pensjonert (resirkulert) arkitekt. Pinse,-og Kirkevenn med stor musikkaktivitet.

Følgere

Er vi elefanten?

Publisert 5 måneder siden

Lars Gilberg "leker med tanken" om at menneskene er "Elefantan i Rommet" i klimaskrisen, vi er rett og slett for mange.

Men er det ikke flere dyr enn elefanter i rommet?  I filmen "Cowspiracy" (2014) hevdes at jordas drøvtyggende husdyr og produksjon av rødt kjøtt, melk og ost skader klimaet like mye som all verdens biler, fly og båter til sammen. Kanskje på tide å bytte ut rødt kjøtt med kålrabi, sild og hvit fisk ?

Gå til innlegget

Hjelpe kristne eller muslimer ?

Publisert 8 måneder siden

Hjelpe kristne eller muslimer ?

 

Politikere og kommentatorer er opptatt av dette, - skal kristne flyktninger prioriteres foran muslimer? Politikerne er kanskje ikke så uenige når det kommer til stykket, - de fleste ytringer fra politikere er nok identitetsmarkører, det er viktig å vise hvem man er enig/uenig med. Avisen Vårt Land sier på lederplass fredag 5.12 at å prioritere kristne flyktninger "er et brudd både med kristen nestekjærlighet og menneskesyn". Tja, si det; i brevet til Galaterne kap. 6 vers 10 står: "så la oss gjøre godt mot alle så lenge det er tid, og mest mot dem som er vår familie i troen". Men dette verset er kanskje veldig kontekstuelt eller metaforisk?

Bjørn Aakre

Gå til innlegget

Ottosen, generalen og biskopen.

Publisert rundt 1 år siden

Jeg har lest kommentarene i VL til denne samtalen mellom Kari Veiteberg, Espen Ottosen og Øyvind Åsland. Nå er det ofte slik at kommentatorer kommenterer andres kommentarer, derfor gikk jeg til "kilden", - logget jeg meg på podkasten og hørte hele samtalen. Da ble jeg forundret. Ottosen og "generalen" stilte mange spørsmål til biskopen, og stort sett og avbrøt hun og svarte før spørsmålet var ferdig uttalt, det synes jeg er litt respektløst. Det to, -Ottosen og "generalen" stilte etter min mening enkle og relevante spørsmål om misjon, men fikk ofte forvirrende og ubegripelige svar. Forsto ikke biskopen spørsmålene, eller lot hun som hun ikke forsto dem? Jeg følte med de to, som høflig vinklet spørsmålet om de "unådde folkeslag" (som ikke har hørt om Jesus) om og om igjen, - men stadig fikk "goddag mann økseskaft-svar", og til dels belærende kommenterer. Nei, dette var det ikke godt å lytte til.

Bjørn Aakre (75) 

Gå til innlegget

Tåkesyn på terror.

Publisert over 2 år siden

I torsdagens leder i avisen Vårt Land står:

Men allerede nå har enkelte omtalt udåden som et angrep på kristenheten. Ved fremstille dette som en ren krig mot kristendommen bidrar disse til å banalisere en alvorlig situasjon, og danse etter terroristenes koreografi.

Dette er en naiv måte å se situasjonen på. Det forbauser meg at kristne ledere prøver å tåkelegge det faktum at kristenheten utsettes for målrettet forfølgelse i den muslimske verden. Det kan da ikke være tvil om at å sprenge tre kristne kirker på Jesu oppstandelsesdag, kirkeårets viktigste dag er et grusomt angrep på kristenheten! Nå må verden våkne og sammen bekjempe den globale Jihadismen,- med alle lovlige midler.

Bjørn Aakre

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere