Ben Økland

Alder: 6
  RSS

Om Ben

Følgere

Sludder

Publisert over 3 år siden
Rune Holt – gå til den siterte teksten.
Hareide er den som virkelig har gått bak ryggen på Krf i lang tid.

Knut Arild Hareide gikk aldri ut med noen bløff. Han er en person og politiker av uvanlig format, sannferdig og ryddig - sjelden vare i norsk politikk. Å miste ham som partileder kan komme til å bli et katastrofalt tap for Kristelig Folkeparti, hvis det skulle bli resultatet.

(Så følger eventuelt neste skandale: Løftebruddet ovenfor velgerne om ikke å sitte i regjering sammen med Frp. Dette lover ikke godt for partiet...)

Gå til kommentaren

"...ingen dramatikk..." ?

Publisert over 3 år siden
Arne Danielsen – gå til den siterte teksten.

– Partilederen var godt informert og ba oss ta et møte. Det var ingen dramatikk i det møtet.

Hareide bekrefter at han var kjent med møtet.

Ifølge VG var Ropstad på det tidspunktet en av meget få som var fortrolig informert om at Hareide ville gå av dersom Krf skulle komme til å regjere sammen med Frp. Han fortalte dette til Erna Solberg. Å begå en slik lekkasje var helt unødvendig for formålet.

Det normale ville være om nestlederne, etter et slikt møte, informerte lederen om hva de blåblå kunne være villige å gi til Krf - kanskje utarbeidet et notat/referat fra møtet.

I stedet for å informere partilederen gikk Ropstad hjem og satte seg til å kladde taler med argumenter som han skulle bruke på fylkesårsmøtene (ref.: VG). Slik oppsto "argumentet om en historisk sjanse til å få endret abortloven". VG poengterer at denne "argumentasjonen" kom som en overraskelse på Hareide da Ropstad deretter meget sterkt fremførte den i møtene og gjorde poenget til en hovedsak.

På toppen av det hele var "argumentet" en bløff: Erna Solberg visste inderlig godt at det ikke ville være mulig å få gjennom en oppmykning av abortloven i Stortinget. Hun visste nok inderlig vel at Kjell Magne Bondevik i sin tid måtte gi opp et slikt tiltak, og hun hadde selv tapt saken internt i Høyre.

Men Erna Solberg oppnådde å få Ropstad til å opptre som agent for regjeringen i Krf sine fylkesårsmøter - på falske premisser. Det var et skikkelig sleipt maktspill.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Arne Danielsen – gå til den siterte teksten.

VG ( https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/MglEO5/vg-avsloerer-ropstad-sa-han-oensket-roed-seier-internt-men-startet-abort-hardkjoer-og-raa-maktkamp-mot-hareide-etter-superhemmelig-moete-med-solberg ):

"I den superhemmelige sammenkomsten på Statsministerens kontor (SMK) på kveldstid 11. oktober, der også Olaug Bollestad deltok, ble endringer i abortloven diskutert. Etter dette la Ropstad om stilen totalt: I alle taler rundt om i landet kjørte han plutselig knallhardt på abortsaken. Det fremsto som om han ikke lenger la skjul på at han utfordret Hareides lederposisjon."

Gå til kommentaren

Hemmelig møte og femtekolonne-virksomhet

Publisert over 3 år siden
Det er ingen tvil om at Kjell Ingolf Ropstad med sitt nøye ko-ordinerte utspill med statsministeren og Høyres informasjonstjeneste, skapte helt urealistiske forventninger til hva KrF kunne oppnå i abortsaken sammen med Høyre. Disse forventningene ble skrudd så høyt og på så tynt grunnlag at det må være et definisjonsspørsmål om ikke dette rett og slett må kunne kalles politisk lureri, for ikke å si bedrag.

Etter det hemmelige møtet med alle Høyre-toppene og Erna Solberg sitt "abort-utspill", virker det som, ut fra VG sine reportasjer, at Kjell Ingolf Ropstad fikk seg en ny agenda.

Det er partilederen som skal representere partiet utad - i formelle sammenhenger og ovenfor andre partier. Nestledere skal ikke ta seg til slikt bak partilederens rygg og uten å ha avklart mandatet sitt med partilederen på forhånd. Kanskje var det mangel på partidisiplin, kanskje var det regulær uforstand, men Knut Arild Hareide fortjente ikke å bli dolket i ryggen på en slik måte...

Erna Solberg lyktes med strategi og spill. Hun visste nok like godt som Kjell Magne Bondevik at å få flertall i Stortinget for å endre abortlovens §2c var så og si umulig, men hun satset på å bruke det som agn for "den blå fløyen hos Krf". Kjell Ingolf Ropstad gikk på limpinnen, fikk rollen som Erna Solberg sin interne agent i Krf, og statsministeren reddet tilsynelatende regjeringen sin med denne "abort-bløffen".

Hvorvidt den slags, fult narrespill, er populisme eller ikke, ja det er en annen sak. Men kanskje har fem års regjeringsfellesskap med Frp satt sine spor i Høyre? "Si meg hvem du omgås, så skal jeg si deg hvem du er", heter det seg jo...

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Her snakker vi om ideologier og parti program

Ok. Hvilke poster i SV sitt partiprogram sier at SV går inn for avkristning av Norge?

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere