Liv Hilde Briså

Alder: 35
  RSS

Om Liv Hilde

Følgere

Publisert nesten 3 år siden
Ragnhild Kimo – gå til den siterte teksten.

Som jeg tidligere har skrevet, handler ikke min og mange andres skuffelse om at vi ikke mener barns rett til liv er viktig. Jeg synes det er flott at KrF er en kritisk røst som stiller spørsmål ved etikken rundt sorteringssamfunnet. 

Mitt ankepunkt er ikke saken (barns rett til liv), men metoden (innføre abortrestriksjoner ved lov) som KrF har valgt etter landsmøtet. Istedenfor å forsøke et nytt samarbeid mot venstre, går KrF nok en gang til høyre og stadfester på den måten sin plass utenfor sentrum i politikken. Ved å velge abortsaken som headliner for samhandling med høyre, markeres avstanden til venstresiden ytterligere. Og motreaksjonen som kom burde vært enkel å forutse. Dermed virker et samarbeid mellom KrF og venstresiden lenger unna enn noen gang.

Det blåser en høyrevind over Europa. Populistiske politikere vinner stadig større terreng ved å bygge opp under motsetninger og frykt. Abort er en symboltung sak i flere land som får motparter til å gå i lås. Mange kristne i USA sier at de stemmer på Trump fordi han er imot abort. Men hva med resten av politikken hans? 

Ingen vinner på at polariseringen mellom høyre og venstre øker. Ingen vinner på at abortsaken blir en kilde til splittelse, heller enn en invitasjon til dialog og etisk refleksjon. Kvinnene som er redde for å miste sine rettigheter vinner ikke på det. Og det gjør heller ikke de sårbare barna i mors liv. 

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden
Dan Lyngmyr – gå til den siterte teksten.

Til det siterte ; 

"Og ingen partier ,utenom KRF, løfter en finger mot f,eks  tvillingabort."

Det stemmer ikke at KrF er eneste parti som reagerer på tvillingabort. Senterpartiet var med på å fremme forslag mot fosterreduksjon, uten at Høyre tok tak i saken. 

Dersom målet er å redusere antall aborter, er det mange grep KrF kan gjøre for å sikre tryggere rammer for dem som velger å beholde barnet sitt, og slik sett på sikt bidra til at flere bærer frem barn med spesielle behov. Pleiepengeordningen er en av dem, som også SV støtter: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/l1Axok/skuffet-over-at-krf-skal-fremme-eget-forslag-om-pleiepengeordningen. 

Når jeg nevner saker KrF bør kjempe mer høylytt for - som klima, rettferdig fordeling og bistand - så er det ikke fordi jeg er opptatt av at dette er strategiske saker for KrF. Det er fordi jeg mener at disse sakene er viktige i seg selv. Og da er det vel bare positivt at man har andre partier med på laget?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere